A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hiába a rezsicsökkentés, nem tudjuk fizetni a villanyszámlát

via 24 HU

2015. október 17. 11:07 | 2 hozzászólás

A legtöbben a villamosenergia-szolgáltatójuknak tartoznak, a legnagyobb volumenű kintlévőség a földgázszolgáltatásban volt a nyár végén – közölte szombati számában a Magyar Idők a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adataira hivatkozva.

A napilap szerint a hivatal közel 1,7 millió kifizetetlen közműszámlát tart nyilván és 77,6 milliárd forintot meghaladó összes tartozást. A rezsicsökkentést megelőző nyáron még mintegy 3 millió kifizetetlen energiaszámlát tartottak számon az országban, amelyek összértéke meghaladta a 140 milliárd forintot.

A Magyar Idők azt írta, villamosenergia-szolgáltatójuknak 1,04 millióan nem fizették be a számlájukat, 11 ezerrel kevesebben, mint egy éve. A távhő díjával közel 201 ezren maradtak el, négyezer fővel kevesebbnek van tartozása, mint egy évvel korábban. A földgázszolgáltatás esetében a 455 ezer hátralékos viszont harmincezerrel több, mint 2014 nyarán.


A cikk eredetije: Hiába a rezsicsökkentés, nem tudjuk fizetni a villanyszámlát


Hozzászólások

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Ha már itt tartunk, egy mostani esetet írok. Át kellett mennem a Telekom-tól a Főgáz-hoz. Most küldték az első havi elszámolást, ugyan is , én általánydíjas vagyok, tehát minden hó-ban azonos összeget fizetek átutalással. És lásd, kb. 5000 Ft-al többet számláztak, mint a Telekom, ahhoz képest, hogy még az általány alapjául szolgáló havi köbméter általányt is vagy 15 ccm-re csökkentették. Reklamálásomkor választ nem kaptam, csupán a havi gázfogyasztási általányomat sikerült visszaemeltetnem az eredeti mennyiségre, mert nem szeretnék egy év múlva, az elszámoláskor, sokat ráfizetni. Hát ennyit a rezsicsökkentésről az állami vállalatnál. Hogy ott miért drágább minden, mint a külföldi tulajdonú óriás-cégnél, nem is tudom!

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Persze mert  a rendszerhasználati  díj lényegesebben több, mint  a rezsicsökkentés...