A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Heti abszurd: Vidám nóta szól

via Vasárnapi Hírek

2015. augusztus 9. 11:28 | 2 hozzászólás

Talán egy életre beleégett a dobhártyánkba az a néhány taktus, amellyel Balog Zoltán a minap demonstrálni akarta a mindennapos énekórák fontosságát. A csitári hegyek alatt… Ha valaki nem hallotta, köszönje meg magának az előrelátást – az arckifejezésből ugyanis, amit Balog a nóta mellé mellékelt, levonhatunk néhány következtetést. Elsősorban azt: attól, hogy valaki alapos zenei oktatásban részesül, még nem biztos, hogy köznevelési kérdésekben mindig teljesen beszámítható lesz.

Tegyük hozzá gyorsan, hogy semmi gond nincs azzal, ha az iskolában mindennap dalolnak a gyerekek, a megfelelő zenei műveltség ugyanis fontos és értékes. A naponta esedékes testnevelés mellé befér, bár ha így haladunk, lassan az összes tantárgy helyet követel majd magának az órarend összes napjára – mert ha már itt tartunk, miért pont a matematika, az irodalom vagy a töri marad ki?

De lehet, hogy egy magasztosabb cél érdekében érzi Balog és minisztériuma szükségesnek, hogy a jövő generációit tiszta, csengő hangú dalos pacsirtákká képezze. Szinte hallom ugyanis, ahogy az ország házában jövőmenő politikusaink és cimboráik dúdolgatják kedvenc nótáikat. Ráadásul hamisan. Borzalom lehet.

Mert képzeljék el, ahogy virágos jókedvében Andy Vajna épp Dinnyés József Elkártyáztam a gyönge szívem című örökzöldjét dudorássza, miközben örvendezik, hogy idén minden eddiginél több pénzt hagytak az emberek a kaszinókban, fél év alatt csaknem 90 milliárd forintot, s ez neki, mint a kaszinókoncessziók urának igencsak szép (és kizárólagos) hasznot hajt. Ugye, milyen hamisan cseng?

Tovább....


A cikk eredetije: Heti abszurd: Vidám nóta szól


Hozzászólások

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

A kórusmozgalom majdhogynem "professzionális" dolog volt (a kórusvezetők professzionálisak voltak, a résztvevők nem mindig) és önkéntes. Ehhez képest ez a mostani agyalmány ugye.... 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 éve

Vidám nóta?!???

Hááát bizony "dalolni lehetne a különbséget" pl. a 90 előtti kórusmozgalom, és a mai között!
A RÉGI javára persze...
Én azt siratom inkább vissza! :(((

https://www.youtube.com/watch?v=pC0s-VyRMYI
Kodály-Berzsenyi: A magyarokhoz 
Maklári József vezényel (1982.)