A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hende Csaba már az országgal szórakozik

via Népszabadság Online

2014. március 19. 10:50 | 1 hozzászólás

Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap Kunszálláson arról beszélt, hogy Vadai Ágnest, a DK politikusát megvádolta az ügyészség. Másnapra kiderült: hazudott. Jó, hát kampány van: hagyjuk.

A honvédelmi miniszter azonban mondott mást is: arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy Horvátország felkérte hazánkat a légtere védelmére. Másnapra a horvátok cáfolták ezt, mire Hende Csaba lényegében őket vádolta hazugsággal, holott ezek elég könnyen körülírható, diplomáciai események: ha Horvátország ilyenre felkéri Magyarországot, akkor ezt nemcsak úgy szóban teszi, hanem írásban, és jobbára más országok érintett tárcavezetői is akkor szoktak hasonló bejelentést tenni, ha van róla dokumentumuk.

Ellenkező esetben könnyen úgy maradhatnak, mint Hende Csaba immáron másodszor: hazugságban. A miniszter és kormánya egyetlen módon oldhatta volna fel a két rövid mondattal előidézett bel- és külpolitikai konfliktust. Csakhogy a hibák beismerése nem kompatibilis a nemzeti együttműködés rendszerével, amelyben az unortodox konfliktuskezelés arra szűkül, hogy görcsösen összeszorított ököllel, kivörösödött fejjel, tajtékozva rohanjanak, azt gondolván, erővel mindenki legyőzhető.

Most is így történt. Hende Csaba hazugozott egyet, a DK-alelnökről eddig a Fidesz problémamegoldói a szokott módon gondoskodtak: ismét visszaélésgyanús ügyekkel hozták hírbe, szót sem ejtve arról, hogy Hende miért beszélt a politikus elleni vádemelésről.

Arra sem vesztegettek szót, hogy Magyarország honvédelmi minisztere – megismételjük:  Magyarország védelméért felelős miniszter – összevissza beszél vélt nemzetközi elkötelezettségünkről. De ez nem kampánytéma: Hende Csaba már az országgal szórakozik. Nem kéne tovább hagyni.


A cikk eredetije: Hende Csaba már az országgal szórakozik


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Még a szeme se áll jól...