A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hazudott Balog? Senki nem tud a befogadott keresztény családokról!

via Gépnarancs

2015. szeptember 11. 10:30 | 0 hozzászólás

Az egyetlen hazai kopt templomot száz-száztíz család látogatja, és nem is hallottak róla, hogy ezrével érkeztek volna koptok az országba.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere néhány napja Párizsban mesélt arról: Magyarország titokban befogadott ezer keresztény menekült családot még valamikor tavaly, tavaly előtt. Állítása körül azóta egyre nagyobb a homály, finoman szólva is valami nem stimmel a történetben.

“Magyarország 2013–2014-ben ezer keleti keresztény családot befogadott Irakból és Egyiptomból a nyilvánosság kizárásával, biztonságos módon és a magyar állampolgárság megadásával, azzal a lehetőséggel, hogy bármikor visszatérhetnek az eredeti lakhelyükre” – ezzel próbálta fényezni Balog Magyarországot az embertelen képet festő hazai menekülthelyzet közepette, egy, a Közel-Keleten üldözött kisebbségek megsegítése érdekében rendezett konferencián Párizsban, noha itthon már a miniszteriuma is mélyen hallgat az állítólagos jótéteményről.

A 444.hu járt utána az elhangzottaknak. Megkérdezték az EMMI-t, ahol teljesen elzárkóztak a részletek elől, mondván, ez a családok érdeke. A lap azonban csupán a körülményeket szerette volna megtudni, vagy, hogy miért éppen Egyiptomból és Irakból érkeztek családok, mikor Szíriában és Nigériában is üldözik a keresztényeket. Nem derült ki.

Szijjártó Péter a Népszabadságnak annyit árult el, hogy kopt keresztény menekültekről van szó. A lap megkereste a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház egykori elöljáróját és templomba járó híveit is. Tőlük megtudták, hogy az egyetlen hazai kopt templomot összesen száz-száztíz család látogatja, és nem hallottak róla, hogy az elmúlt években ezresével érkeztek volna kopt keresztények az országba.


A cikk eredetije: Hazudott Balog? Senki nem tud a befogadott keresztény családokról!


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges