A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hárommilliárdból sulykolhatja a népszavazást az állam

via 24 HU

2016. február 26. 10:51 | 9 hozzászólás

Mindent eláraszthatnak a részvételre buzdító hirdetések.

Már jóval Orbán Viktor bejelentése előtt elkülönítették azt a hárommilliárd forintot, amit a kormány „lakossági tájékoztató kampányra” fordít majd, a Népszabadság szerint ebből a pénzből buzdíthatnak majd az uniós kvótát elutasító népszavazáson való részvételre.

A lap megkeresésére a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodánál azt közölték: „Új tájékoztató kampányról nem született döntés.” Kormányzati források szerint viszont igaz, hogy nem döntötték el, hogyan és ki költi el a hárommilliárdot, de erre nincs is szükség, mert tavaly már 25 milliárd forintos közbeszerzést kötöttek három reklámcéggel az állami kampányokra.

Tavaly 300 millió forintot fordítottak az első menekültellenes kampányra, majd 380 milliót a folytatására. A „magyar reformok működését” hatszázmillióért kürtölték szét.

Az állami hirdetések egyébként hatásos eszközök a kormány számára kedves médiumok pénzelésére. Több kampányban kizárólag a január óta Andy Vajna tulajdonában álló TV2-nek adtak megrendelést a kereskedelmi csatornák közül, holott az RTL Klub magasabb nézettség mellett alacsonyabb listaáron árulja a reklámidőt.

 


A cikk eredetije: Hárommilliárdból sulykolhatja a népszavazást az állam


Hozzászólások

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Lehet, hogy a népszavazási ügyben igazad van, kedves plalyA!

Azonban, abban tévedsz, hogy kihajíthatnak bennünket az Unióból. Mégpedig azért, mert az Uniós alaptörvény ezzel nem foglalkozik, magyarul, csak egy ország, teljesen önszántából léphet ki. Tehát, nincs az Uniónak semmiféle lehetősége valakit is kizárni. Ezt tudja a FIDESz is, ezért mennek el mindíg a falig Brüsszellel szemben!

Az, hogy a pénzcsapot elzárják, ahogyan katiicabogár is sugallja, hát az sem olyan egyértelmű. Ugyan is, a 7 éves gyzdasági terv jóvá van hagyva, azt visszavonni már nem lehet. Tehát ez nem járható út az Unió részéről. Az más kérdés, hogy a következő gazdasági csomag létrehozásakor lépnének e pl. Magyarországgal szemben? Ez sem valószínű, ez, különböző okok miatt az Uniót is nehéz helyzetbe hozná. /pl.: Export-import befolyásoló tényezők, nemzetközi cégek érdekeinek negatív befolyásolhatósága és így tovább!/ Tehát, ez sem egy könnyen járható út, még az UNIÓ részéről sem. Hidd el, ezt is tudják Orbánék! 

A fentiek miatt, nem az UNIÓ részéről kell várni a megoldást, a megoldást egyedül a Magyar nép tudja kieszközölni, mégpedig hiteles baloldali politikával maga mellé állítani a választópolgárok tömegét és élve a demokratikus jogokkal, országgyülési képviselői választásokon többségi baloldali képviselőket a parlamentbe juttatni. Csak ebben lehet bízni, ezért kell dolgozni az egész baloldalon, a civilekkel együtt, mert csak ebben az esetben lehet ezt a célt elérni. Más senki nem fogja a gesztenyét kikaparni a tűzből számunkra!

katicabogar képe

katicabogar
3 éve

Szerintem nem fognak minket kidobni az EU-ból. Elzárják a pénzcsapokat. Amivel gyakorlatilag ki is zártak bennünket .(

plalyA képe

plalyA
3 éve

Azt gondolom, hogy az a tény, hogyAlkotmányellenes lenne a Népszavazás- ezt a kormányt olyan hidegen hagyja mint a pinty. Ez csak egy tollvonásba kerül. 

Hogy kidonjanak bennünket az Eu-ból - van rá esély, csak azt nem tudom akkor a szépreményü Jobbik, meg a nagyon magyar Kormány kit fog okolni. Ki fog bennünket "megtámadni" - ha már Brüsszel se foglalkozik velünk. 

Úgy gondolom, még örülnek is hogy kidobnak, mert akkor van ráé esély, hogy életképes marad az Eu. Eddig bármilyen szüvetség alakult a történelembe, ha mi beléptünk azonnal tönkre ment Csoda hogy az ENSZ még áll.

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Természetes, hogy a jogászok is vitáznak, lehet értelmezni igy is úgy is!

Ha minden igaz jelenleg a magyar alaptörvénybe ütközik  ez a népszavazás. Erre irtam, hogy csak akkor lehetséges ha módositják az alaptörvényt. Természetes az is hogy ennek nincs akadálya, sőt nagy valószinűséggel nem is a fidesz fogja beterjeszteni, hanem a Jobbik.

Az hogy mit fog az EU szólni ehhez a népszavazáshoz, ha eredményes ha nem az majd ki fog később derülni. Jó uton haladunk hogy kihajitsanak bennünket .

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Kedves piranha53!

A népszavazást, mióta Orbán bejelentette, azóta több alkotmányjogász véleményét meghallgattam, sőt, külföldi szakemberek véleményét is hallottam e témában. Azt mondhatom, hogy nagyon megoszlanak a vélemények, többen határozottan állítják, hogy minden további nélkül meg lehet tartani a népszavazást, nem ütközik az uniós alkotmánnyal. Szerény véleményem szerint, a FIDESZ azért annál okosabb, hogy nem fut bele egy alkotmányellenes dologba, ugyan is, ha ebben a kérdésben az unió nem hozott törvényt, akkor a magyar jog szerint se sért nemzetközi kötelezettséget, tehát nem alkotmányellenes. Én sok mindent feltételezek a FIDESZ-ről, de hogy Orbán a bejelentés előtt a szakértőivel ezt nem tanulmányoztatta meg, azt nem tudom elképzelni. de, nem is ez a lényeg. Most, ha tényleg lesz népszavazás, akkor meg kell fogadni minden baloldali pártnak és támogatóiknak a Gyurcsány javaslatát, hogy egyszerűen bojkottálni kell a népszavazást. Ekkor ugyis minden mindegy. Orbán taktikája ugysem a népszavazás eredményessége, ha nem az, hogy el tudja mondani Brüsszelben, hogy a magyar szavazók többsége nem akar menekültet az országban. És ez a lényeg, ez a kommunikáció a lényeges, a többi más körülmény az nem számít!

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Jelenleg alaptövény ellenes!

Mielőtt orbán bejelentette, Vona már elöző nap a törvény módositásáról beszélt!

Ezen a példán is látszik, hogy nincs Alkotmányunk, az alaptörvényt simán lehet módositani! Ha a Jobbik támogatja ott a kétharmad!

katicabogar képe

katicabogar
3 éve

Úgy olvastam, hogy a népszavazás - amit Orbánék akarnak - alkotmányellenes.

Szudoczky képe

Szudoczky
3 éve

Jó lenne, ha a kormány a saját törvénymódosítása csapdájába esne a népszavazás érvényességi küszöbének 50 % fölé emelésével.  Nem kell elmenni szavazni! Ez az, amit az ellenzéknek kell az emberek eszébe vésni!