A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Harmincezer embernek utal külföldre nyugdíjat a magyar állam

via Propeller

2017. január 2. 11:51 | 1 hozzászólás

Csaknem 33 ezer külföldön élő magyar kap nyugdíjat vagy ahhoz hasonló ellátást, igaz a hazai átlagnál lényegesen kevesebbet – írja a Magyar Idők hétfői száma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva).

Az ellátottak 85 százaléka, közel 30 ezer ember öregségi nyugdíjban részesül, két és fél ezer embernek özvegyi és szülői nyugdíjat, mintegy 500-nak pedig árvaellátást folyósítanak. Korhatár előtti nyugdíjat mindössze 122-en kaptak.

A külföldi utalásoknál a legtöbben 15 év szolgálati idővel rendelkeztek. Emiatt is alacsonyabb összeget kapnak, mint a magyarországi nyugdíjasok: a nekik jutó nyugdíj januári összege átlaga nem érte el a 45 ezer forintot, ami alig több mint egyharmada volt a 109 ezer forintos átlagos hazai folyósítási összegnek.

Tovább...


A cikk eredetije: Harmincezer embernek utal külföldre nyugdíjat a magyar állam


Hozzászólások

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Nincs ebben semmi meglepő. Biztosan vannak szülők, nagyszülők, akik elmentek külföldre a gyerekeik, unokáik után, hogy egyben tartsák a családot. Vagy éppen valaki idősebb korában megnősült, férjhez ment külföldi állampolgárhoz és hozzá költözött. Vagy egyéb más ok miatt külföldön éli nyugdíjas napjait...