A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Halottak aláírásával ajánlottak jelölteket Monoron

via 24 HU

2018. március 6. 12:57 | 1 hozzászólás

A 24.hu úgy értesült, a Pest megyei 10-es (azaz a monori) egyéni választókerületben választási csalás jeleire bukkantak a képviselőjelölti aláírások ellenőrzésekor: egyes jelöltek halottaktól származó ajánlásokat adtak le

Információnkat megerősítette Ugrin Dániel, Monor aljegyzője. Azt írta: Urbán Hajnalka jegyző, a választási iroda vezetője a helyi választási bizottság tagjait február 28-án arról tájékoztatta, hogy több „kis párt” által leadott ajánlóívek esetében az ellenőrzést végző választási irodai munkatársak jelentős számú (15-30 darab) hibás, nem elfogadható aláírással ellátott ajánlást rögzítettek.

„Több személynél ellenőrizték a rendszerben a passziválás okát, ami minden esetben még az aláírást megelőzően bekövetkezett elhalálozás volt, ami felveti a választási csalás elkövetésének lehetőségét” – írta a monori aljegyző.

Lapunk rákérdezett, hogy pontosan mely pártok, jelöltek adtak le halottaktól származó ajánlást, de erre nem kaptunk választ. Azt is megkérdeztük, hogy a választási szervek tesznek-e feljelentést az ügyben. Az aljegyző erre azt felelte: a választókerületi választási bizottság a jegyző tájékoztatását megvitatta, és úgy döntött, az összes jelölt nyilvántartásba vételi eljárásának jogerős lezárását követően tér vissza arra kérdésre, hogy tesz-e jogi lépéseket a „tapasztalt passzív ajánlások okán”.

Tovább...


A cikk eredetije: Halottak aláírásával ajánlottak jelölteket Monoron


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Édes Istenem, mikre képesek az  emberek!