Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Habony Árpádnak van egy cége Hong Kongban

via Index

2017. december 13. 11:05 | 1 hozzászólás

Habony Árpádnak van egy Hong Kongban bejegyzett cége, amely kötődik a letelepedési kötvényprogramból legnagyobb húzó kínai üzleti körökhöz - írja a Direkt36.

Az Asia Frontiers Limited nevű cégbe 2015. április 15-én szállt be a miniszterelnöki tanácsadó, ő az egyetlen részvényes és az igazgató is egyben. A társaságot egy cégek alapításával és értékesítésével foglalkozó vállalat hozta létre a helyi cégnyilvántartás szerint. Habony az alapítás után másfél hónappal lett az igazgató, és hozzá került a cég egyetlen, egy hongkongi dollár (34 forint) névértékű törzsrészvénye is. 

Habony a hongkongi cégbejegyzésnél saját címeként egy szentendrei címet adott meg, ahol a földhivatali adatok szerint nincs is lakása, ellenben ide van bejegyezve a Halkó Gabriella résztulajdonában álló Press&Belt Produkciós Iroda, amitől Habony 2011 és 2013 között évi bruttó 3,5 millió forintot kapott a 444 szerint. Halkó - aki tavaly óta TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója - neve annak a Szerb utcai lakásnak a csengőjén is szerepelt, ahol Habony sűrűn megfordult korábban, és arról híresült el, hogy ide kerültek a Szépművészeti Múzeumból kölcsönzött festmények.

Habony cégenek nincs honlapja, az éves beszámolóiból nem derülnek ki pénzügyi adatok, és a Direkt36 más nyomát sem találta annak, hogy az elmúlt két és fél évben bármilyen tevékenységet végzett volna. A tulajdonoson kívül azonban van még egy figyelemreméltó kapcsolata Magyarországgal:

Tovább...


A cikk eredetije: Habony Árpádnak van egy cége Hong Kongban


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Hol nem kongat ez  az ember?