A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ha rajta múlik, Orbán kiviszi az országot az unióból

via Facebook/Kapcsolat.hu

2019. március 23. 00:15 | 3 hozzászólás

„Az aláírásgyűjtési kampányt azért indítottuk, mert meggyőződésünk, hogy Magyarországon sok százezer olyan választópolgár van, akit el kell érnünk azzal az üzenettel, hogy írja alá, támogassa azt, hogy Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja maradjon.”

Tizenéveseknek és a nagymamájuknak, mindenkinek meg kell értenie Magyarországon, hogy „Orbán, ha tőle függ, kiviszi (…) a hazát az Európai Unióból” akkor is, ha tízből nyolcan csak az unióban tudják elképzelni hazánk jövőjét – mondta Ujhelyi István pénteken az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Most ez forog kockán” - mondta az MSZP EP-kampányfőnöke.

Az Orbán által kiépített rendszer összeférhetetlen az Európai Unióval, az európai alapszerződéssel és az európai értékekkel is. Hagyhatjuk-e, hogy emiatt felfüggesszék Magyarország tagságát az Európai Unióban? – tette fel a kérdést.

A Néppárt erre most döbbent rá, Orbán pedig nem tudta időben behúzni a féket.

Hiába próbálja a kormánykommunikáció relativizálni a néppárti döntést, annak a vége bizony kizárás a Néppártból, ha Orbán nem változtat hazai politikáján, erre pedig kevés az esély.

„Nem fogja ezt megtenni Orbán Viktor” - mondta Ujhelyi, ugyanis ahhoz a kormányfőnek ki kéne rúgnia Polt Pétert, független főügyészt kinevezni, és helyreállítani a magyar jogállamiságot a Sargentini-jelentésben foglalt „súlyos kritikatömeg” figyelembevételével.

Ráadásul „amit az oligarcháinak szétoszt”, a pénz sem tarthatja bent, hiszen mind Manfred Weber, a Néppárt csúcsjelöltje, mind Frans Timmermans, a szocialista csúcsjelölt azt mondja, az kaphasson uniós forrásokat, aki betartja a jogállamiság alapelveit. Márpedig, ha mindketten ezt ígérik, „nyilván életbe fog lépni egy ilyen mechanizmus” – következtetett.

Ezen felül a Brexit is hatással lehet Magyarország jövőjére: „Bárhogy is gyötrik végig magukat ezen a folyamaton a britek”, „megnyitja azt a kaput”, „kitapossa azt az eddig nem létező utat”, hogy hogyan lehet kilépni, illetve hogyan találhatja magát egyszer csak kívül az Európai Unión egy felelőtlen, populista kampánynak és egy rossz népszavazásnak köszönhetően egy ország.

„Én állítom, meggyőződéssel, járom ezért az országot: Magyarországnak csak az Európai Unióban lehet jövője” – hangsúlyozta Ujhelyi. „Az aláírásgyűjtési kampányt azért indítottuk, mert meggyőződésünk, hogy Magyarországon sok százezer olyan választópolgár van, akit el kell érnünk azzal az üzenettel, hogy írja alá, támogassa azt, hogy Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja maradjon.”

Mivel a magyarok 80 százaléka EU-párti, sok támogatót vár.

„Szerintem fideszesek is alá fogják írni” – mondta.

Egyébként maga Orbán is hivatkozott az uniós tagságunk erős támogatottságára. A néppárti döntés utáni sajtótájékoztatón ezt a saját „fantasztikus, az unió értékeit támogató hazai politikájának” tudta be – mesélte Ujhelyi.

„Azt hittem, leszakad a plafon a teremben” – jegyezte meg.

 

 

 

 

A cikk eredetije: Ha rajta múlik, Orbán kiviszi az országot az unióból


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
3 hete

Jó a kérdés, már én is  többször  feltettem más formában. Ez a  mi nagy  bajunk, meg  kicsit  a  nép is. Mert  hagyták, hagyják magukat megfélemlíteni, hagyják, hogy  hazudjanak, magyarul: "sakkban"  tartani.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 hete

„Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen.”
(Gróf Széchenyi István)

Ezért (is) Magyarország helye igenis at Európai Unióban van!!!
Ugyan mire menne ez a pici ország egyedül!??? 
Tudja ezt Orbán Viktor is nagyon jól, ennek ellenére ha rajta múlna, kivinné sz országot az Unióból!:(((
Kérdem én, vajon KI VINNÉ MÁR KI VÉGRE INNEN ORBÁN VIKTORT?!???
 

Kataaa képe

Kataaa
3 hete

"Magyarországnak csak az  Európai Unióban lehet  jövője", így  igaz. Orbán   Viktor is bizonyította, hogy  így  van. Ők sem lennének  milliárdosok az  Unió nélkül.