A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ha nem érted, hogy a CBA alapítója miért szállt ki, van pár ábránk hozzá

via g7.24.hu

2018. június 18. 11:51 | 0 hozzászólás

„…bemutattuk, hogy a nehéz helyzetben lévő modellben dolgozó boltok miért nem mennek tönkre a normál üzleti logika ellenére sem” – miért, miért, mert tömik őket a mi pénzünkkel!

Miután tavaly év végén kiderült, hogy Baldauf László, a CBA hálózat alapítója visszavonul és üzleteit nem a láncon belül adja el, hanem a konkurens Lidl-nek értékesíti, érdeklődéssel vártuk legfőbb cégének tavalyi évre vonatkozó pénzügyi számait. Hátha abból kiderül valami, amit ő már értelemszerűen év közben is látott, de mi csak azután nézhetjük meg, hogy nyilvánosságra kell hozni.

 

A számok szerint a CBA-Baldauf Kft. elég felemás évet zárt, de ami talán a legfontosabb: nem tudott felülni arra a hullámra, amely az élelmiszer kiskereskedelmet ma leginkább hajtja. A szektornak ez a szegmense tavaly 3 százalékkal bővült (miközben a nem élelmiszer jellegű boltok forgalma ennél jóval nagyobb mértékben, 8,9 százalékkal ugrott meg), ami elsősorban annak köszönhető, hogy a lakosságnak több elkölthető pénz volt a zsebében, mint egy évvel korábban.

A vásárlók azonban nem Baldauf üzleteibe vitték ezt a pénzt, hiszen a cég árbevétele nem hogy 3 százalékkal nőtt volna, de még 4 százalékkal csökkent is, vagyis a pozíció romlása 7 százalékos volt. Az üzletek forgalma összesen 420 millió forinttal csökkent, enyhe sebtapaszként az adózott eredmény azonban kis mértékben nőtt.

Tovább...


A cikk eredetije: Ha nem érted, hogy a CBA alapítója miért szállt ki, van pár ábránk hozzá


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges