A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ha így marad, nagy balhé lesz a '18-as parlamenti választásokból

via HírHugó

2017. szeptember 29. 11:13 | 3 hozzászólás

Már láthatóak a baljós előjelek, a Fidesz nem is gondolja, de nagyon komoly zűr lehet a 2018-as választásokból, ha csak nem változtatnak a törvényen.

Volt egy PC-s játék a 2000-es évek derekán az volt a neve, hogy “Nagy Balhé”, a lényege az volt, hogy különböző módon kasszákat kellett megfúrni benne s meglovasítani a pénzt onnan. A jelek alapján ehhez fog hasonlítani a 2018-as választás.

Ugyanis rekordokat döntöget a  pártok száma Magyarországon, és ráadásul a  számuk napról napra emelkedik. A Magyar Nemzet információi szerint jelenleg országosan 222 bejegyzett párt van, és további 177 áll éppen bejegyzés alatt. Így összesen 399-re is nőhet a pártok száma.

A pártok számának növekvő irányát jól mutatja: egy héttel korábban még csak 219 bejegyzett és 171 bejegyzésre váró pártnál tartott a számláló. És még csak szeptember van, ha ez így folytatódik, akkor a 2018-as választásokon induló pártok száma elérheti akár a 600-at is.

Már az előző választásokon is rengeteg új politikai formáció nevével ismerkedtek meg a választópolgárok, pedig akkor még csak közel a felük, 147 párt próbált valamit okosítani. Jó néhányukról kiderült, hogy kamupárt és csak az állami támogatás miatt ugrott neki a demokráciásdinak.

Semmi nem változott a 2014-es választási szabályokhoz képest, így semmi akadálya, hogy újra kamupártok induljanak 2018-ban – mondta a Nemzetnek Tóth Zoltán választási szakértő. Szerinte ezek létrehozása választási csalás. Azt Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke is megerősítette a Népszavának, hogy sokkal több párt veteti magát nyilvántartásba, mint 2014-ben, így biztos benne, hogy rengeteg szerepel majd a szavazólapon 2018-ban.

Tovább...


A cikk eredetije: Ha így marad, nagy balhé lesz a '18-as parlamenti választásokból


Hozzászólások

kirschner képe

kirschner
1 éve

Volt itt egy hsz. a fideszbuktató választási pártkartellről. Tud erről valaki valamit?


Walter
1 éve

Ha az mszp , LMP , JOBBIK , eygütt , dk   megegyeznének és körzetenként csak egy jelöltet indítanának akkor megszerezhetnék egyéni helyek 90 %-át. Listán a fidesz vinne kb 20-25%-ot. Ez bőven elég lenne a fidesz 2/3-os "törvényeinek" érvénytelenítésére, hozzni egy tisztességes kétfordulós választási törvényt. Ezután a parlament oszlassa fel magát, új választást kiírni.

Ha a fidesz egy tisztességes kétfordulós választáson is győzni tud , akkor az ország megérdemli a sorsát, és aki teheti az meneküljön minél gyorsabban, minél messzebbre.

Most jöhet a demagóg duma, hogy a JOBBIK-al soha. Nem kell szeretni a JOBBIK-ot, de ha csak vele együtt megy a fidesz elzavarása akkor mindenek jusson eszébe amit Churchill mondott az oroszokkal való szövetségről : Nem kell szeretni Sztálint. De ha Hitler hadat üzenne a pokolnak akkor mondanék pár jó szót a Sátán érdekében az alsóházban.

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Nem gondolja, miért is gondolná? Ez  a céljuk, minél több  szavazatot és pénzt  elvigyenek az  esélyesbb  pártoktól. Így  biztos a győzelmük. Náluk ebben az  esetben nem számít  a pénz...