A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ha azt hitted, 4 milliárdba kerül Orbán játszótere, tévedtél!

via Pesti Bulvár

2017. január 11. 10:16 | 0 hozzászólás

Ahogy telnek a napok, egyre többe kerül Orbán Viktor palotája. 3,9 milliárd forintról beszéltünk a miniszterelnök dolgozószobája kapcsán, ami igaz is, azonban a “puritán” helyiség nem az egyetlen pénznyelő: tartozik hozzá egy palota is.

Orbán dolgozószobáját Tisza István korábbi miniszterelnök “közismerten puritán berendezésű”, ma Debrecenben található dolgozószobai bútorainak másolataival alakítják ki, így “semmilyen különleges beruházásra nincsen szükség” – közölte a hétvégén Tuzson Bence. A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára amiatt kényszerült magyarázkodásra, hogy a kabinet egyik utolsó tavalyi intézkedésével újabb 3,9 milliárd forintot adott a Miniszterelnökség várbeli épületének “egyedi belsőépítészeti kialakítására”. Tuzson az ezt követő sajtóhírekre úgy reagált: a külföldi közjogi méltóságok fogadására szolgáló tereket múzeumi tulajdonú vagy abba kerülő bútorokkal kívánják berendezni, a Miniszterelnökség hivatalának bútorzatával kapcsolatban pedig semmilyen döntés nem született.

Ezzel szemben Lázár János már tavaly nyáron többször nyilatkozott elképzeléseiről, például arról, hogy miféle grafikákat látna szívesen a budavári Karmelita kolostor mellékhelyiségeiben. A kancelláriaminiszter megelőlegezte az orbáni hivatal berendezésének nagy költségeit is, noha korábban egy kormányinfón azt is állította: “a miniszterelnök úr a legkevésbé tartozik azok közé, akik urizálnak”.

Valójában a miniszterelnök és kormánya azóta végképp nem garasoskodik az adófizetők pénzével, ha új hivataláról van szó. A 2017-es költségvetésbe betervezett összeggel ugyanis immáron csaknem 21 milliárd forintot szán az egykori Karmelita kolostor átépítésére, illetve a mellé felhúzott új épületre a kabinet, s – mint közismert – a miniszterelnökségi épület rekonstrukciója csupán az első lépése a budai Várnegyedről szőtt, orbáni álmok megvalósításának. A nem urizáló miniszterelnök ugyanakkor mert nagyot álmodni, hiszen csupán a Karmelita, a 200-250 főt befogadó, 12 ezer négyzetméteres épület berendezésére szánt összeg alapján négyzetméterenként 1,6 millió forint jut majd – írja a Népszava.

Tovább...


A cikk eredetije: Ha azt hitted, 4 milliárdba kerül Orbán játszótere, tévedtél!


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges