Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Gyűlésnek minősülne, ha két ember politikáról beszélget az utcán

via Zoom

2018. június 27. 12:34 | 2 hozzászólás

Trócsányi által benyújtott új javaslat elfogadása esetén október elsejétől, ha két ember politikai kérdésekről vitatkozik az utcán, amihez más járókelők is csatlakozhatnak, az már gyűlésnek minősülne.

Kedden a kormány a magánélet védelméről szóló javaslat mellett beterjesztett egy új javaslatot a gyülekezési jogról is, amely teljesen új törvényben szabályozná újra a gyűléseket és tüntetéseket, szúrta ki a hvg.hu. A javaslatot Trócsányi László igazságügyi miniszter jegyzi és a szöveg szerint október elsején lépne hatályba. A tervezet szerint közterületen akár engedély vagy előzetes bejelentés nélkül is lehet békés, fegyvertelen felvonulást vagy tüntetést tartani, de nem közterületen csak az ingatlan tulajdonosának hozzájárulásával szervezhető gyűlés.

A szöveg kimondaná, hogy “e törvény alkalmazása során gyűlés a legalább két személy részvételével közügyben való véleménynyilvánítás céljából tartott nyilvános összejövetel”.

Tovább...


A cikk eredetije: Gyűlésnek minősülne, ha két ember politikáról beszélget az utcán


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
10 hónapja

Csak hadd gyűljenek! Lehetőleg minél többen!
De ne csak gyűljenek, hanem fakadjanak is ki, és olyan hangosan, hogy belecsengjen az egész Brüsszeli parlament füle is, hadd hallja minden demokratikus állam, MI MEGY ITTEN!
Egy "állítólagos" (szerintem csak névleges!) Európai Parlamenti tagországban!:(((

 

Kataaa képe

Kataaa
10 hónapja

Egyre  jobban  szítják a  gyűlöletet. :(