A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Győzött Fóton a demokratikus ellenzék

via Népszava Online

2013. november 24. 21:57 | 3 hozzászólás

Az MSZP, az Együtt-PM, valamint a Demokratikus Koalíció (DK) közös jelöltje győzött vasárnap Fóton az időközi polgármester-választáson. Takács István 1116 szavazatot kapott. Őt Bartos Sándor független jelölt követte 954, illetve Németh József ugyancsak független induló 920 vokssal. Földi Pál János, aki a CÖF színeiben és a Fidesz-KDNP támogatásával indult, 885 szavazattal a negyedik helyen végzett. Vargha Nóra Mária, a Liberálisok jelöltje 595 szavazatot kapott

Az MSZP, az Együtt-PM, valamint a Demokratikus Koalíció (DK) közös jelöltje győzött vasárnap Fóton az időközi polgármester-választáson. Takács István 1116 szavazatot kapott. Őt Bartos Sándor független jelölt követte 954, illetve Németh József ugyancsak független induló 920 vokssal. Földi Pál János, aki a CÖF színeiben és a Fidesz-KDNP támogatásával indult, 885 szavazattal a negyedik helyen végzett. Vargha Nóra Mária, a Liberálisok jelöltje 595 szavazatot kapott.

A városban azért kellett kiírni az időközi választást, mert Cselőtei Erzsébet fideszes polgármester, aki az 1-es számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője is volt, a szeptember 19-i testületi ülésen mindkét posztjáról lemondott.

Az 1-es számú egyéni választókerület mandátumáért egyébként nyolcan voltak versenyben. Ott a függetlenként indult Varga József Csongor nyert 177 szavazattal. Második helyen az MSZP, az Együtt-PM és a DK jelöltje, Fábry Béla végzett alig lemaradva, 145 vokssal. A függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával indult Madaras Ádám öttusa világbajnok 100, a független Gódor Istvánné 97, a jobbikos Sándor István 43, a liberális párt jelöltje, Vargha Nóra Mária 34, a független Priszlinger Éva Ilona 29, míg az ugyancsak független Urbán Zsombor Gábor 23 szavazatot kapott.

Takács István megválasztott polgármester lapunknak elsőként úgy nyilatkozott, megvizsgálja az utóbbi időszakban hozott testületi határozatokat, hogy azok mennyiben szolgálták a város érdekeit, és milyen korrekciók válhatnak szükségessé. A győzelem pillanataiban elősorban a választópolgárok bizalmáért mondott köszönetet, jelezvén, hogy a jövőben is érdekeikért tevékenykedik. Köszönetét fejezte ki az őt segítő munkatársainak, stábjának is. Jelezte. nem kér türelmi időt, azonnal hozzákezd Fót évtizedes elmaradásainak rendbetételéhez, amihez a lakosság támogatását is kéri.

Fóton egyébként a helyi választási bizottság délután azt állapította meg a Jobbik beadványa nyomán, hogy ismeretlenek szervezetten szállították a Sikátorpusztán élő választókat voksolni.


A cikk eredetije: Győzött Fóton a demokratikus ellenzék


Hozzászólások

bakszikutya képe

bakszikutya
5 éve

Már máshol írtam, hogy a győztes MSZP - Együtt-PM - DK által támogatott jelölt 1116 szavazatot, míg a Magyar Liberális Párt jelöltje 583 vokszot szerzett. Ez pl. azt is bizonyítja, hogy függetlenül, az összefogó felek mellett volt még egy erő, amely fele annyi szavazatot össze tudott szedni egymaga, mint az MSZP - Együtt-PM - DK összefogás. És ezt az erőt is kihagyták az összefogásból! Az biztos, hogy ez egy kvázi tétnélküli megmérettetés volt, de ha nem lesz teljes összefogás, akkor ezek a szavazatok hiányoznak majd a végelszámolásnál, jobb esetben a 2/3-ho, rosszabb esetben az egyszerű többséghez. Talán tényleg fel kéne már ébredni!

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Mert, hogy így megy.. Együtt és nem külön-külön... Oszt ebből értsen mindenki (úgyse fog... Sajnos). Viszont az az egy biztos, hogy ott ahol a valódi élet zajlik (és az nem a pártszékház) ott a normális emberek normális kapcsolatai az uralokodóak.. És ők azt teszik, amit tenni kell... (Amíg hagyják nekik)

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Győzött  a nép akarat! Mindenképpen figyelmeztető mindenki számára.