A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Gyorstalpaló fideszes-kádéenpés IQ-betyároknak, kormányoldali trolloknak

via Kolozsváros.com

2018. december 19. 13:31 | 0 hozzászólás

„…szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a bíróságok függetlensége még ennél is sokkal fontosabb, mert ha azt is bekebelezik kisgömböcék, akkor itt a fű se fog nőni az engedélyük nélkül."

Érlelődött bennem ez az írás már pár napja. Aztán most, hogy parlamenti képviselőket dobtak ki a közmédiából – amiről természetesen mi régóta tudjuk, hogy minden, csak nem köz -, úgy gondoltam, itt az ideje megírnom.

Sokan fognak írni erről az incidensről. Lehet azon lamentálni (csak felesleges), hogy vajon van-e joga a képviselőnek bárhova becaplatni, és ott követelőzni, petíciót átadni. Azt se tudhatjuk, hogy az egész éjszakai várakozás után vajon elpattant-e bármilyen húr Szél képviselő asszonynál és Hadházy képviselő úrnál, amikor is fellépésük, követelésük már agresszívnek tűnhetett az ott dolgozók számára.

Ellenben bármi is történt odabent az épületben, nincs egyetlen elfogadható indok sem arra, hogy biztonsági emberek kihajítsanak két parlamenti képviselőt a bejárati ajtón. Elsősorban azért nem, mert tudvalevő, hogy mentelmi joga van. Másodsorban azért, mert erre megvan az a szerv, azaz a rendőrség, amelyik hivatalból lép fel és intézi az ilyen ügyeket. Mentelmi jog ide vagy oda. Bár természetesen el is lehet venni azt a petíciót, majd nem csinálni semmit, avagy leültetni őket egy helyiségben, és várakoztatni őket, mondván majd megunják és hazamennek. Abban az esetben, ha randalírozni kezdenek, rendőrt lehet hívni.

Ezzel szemben a magyar rendőrség az épületen kívül mozdulatlanul asszisztált a történésekhez, és a cikk írásának pillanatában még nem tudják, mit is kellene tenniük ebben az ügyben.

Ugyanarról a rendőrségről beszélünk, amelyik a tüntetések kapcsán napok óta arról magyaráz, hogy nekik a parlament és a képviselők biztonságát kell szavatolniuk, és akkor lépnek fel erőszakot alkalmazva, ha azt tapasztalják, hogy a megmozdulás elvesztette békés jellegét.

Hát kérem szépen, a közmédiából fizikai erőszakkal kidobni parlamenti képviselőket, azaz közszereplőket szerintem kimeríti az „elvesztette békés jellegét” tényállást. Ám a rendőrség mégsem lépett közbe, azaz olybá tűnik számomra, hogy a tüntetéseken mégiscsak a parlament és azon belül a kormánypárti képviselők védelme a cél, és semmi esetre sem a demokrácia, vagy az egyes állampolgár jogainak védelme.

Ezzel el is jutottunk ahhoz a ponthoz, amiről írni akarok.

Furcsa módon nem is nektek, Szalonna-olvasóknak írom ezen sorokat, hanem inkább a fideszes-kádéenpés IQ-betyároknak, kormányoldali trolloknak. Ők sajnos nem olvasnak Szalonnát, így majd ti elolvassátok, és alkalmadtán szembesítitek őket a helyzettel. Nincs kétségem afelől, hogy úgy fog leperegni róluk mindez, mint záporeső a ferde háztetőről, de azért hátha megragad egy-két foszlány az agyukban.

Tehát gyorstalpaló következik a „Mikor szűnik meg a demokrácia?” témakörben.

Előszeretettel érvelnek kormányoldalon azzal, hogy

– itt mindenki szabadon kinyilvaníthatja a véleményét. Biztos? Lásd: gyülekezési törvény szigorítása;

– sajtószabadság van. Biztos? Már csak az önfinanszírozó internetes ellenzéki lapok működnek;

Tovább...


A cikk eredetije: Gyorstalpaló fideszes-kádéenpés IQ-betyároknak, kormányoldali trolloknak


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges