A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Gyanúsítottként hallgatták ki a fideszes Meggyes Tamást

via Privátkopó

2014. január 28. 10:44 | 12 hozzászólás

Gyanúsítottként hallgatta ki Meggyes Tamás fideszes országgyűlési képviselőt, Esztergom volt polgármesterét a Központi Nyomozó Főügyészség, hétfőn - tájékoztatott Keresztes Imre főügyész közleményében.

A fideszes képviselőt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a korábbi esztergomi városvezetők életbiztosítási szerződésével összefüggésben hallgatták ki. Az ügyhöz kapcsolódóan további négy gyanúsítottal szemben is eljárás folyik, amely jelenleg vád-előkészítési szakban van.

Meggyes Tamás a gyanúsítással szemben panasszal élt, és vallomásában érdemi védekezést terjesztett elő - írta a főügyész.

Polt Péter legfőbb ügyész októberben kezdeményezte a korábbi esztergomi polgármester mentelmi jogának felfüggesztését jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt. Az Országgyűlés november 20-án függesztette fel Meggyes Tamás mentelmi jogát. A képviselők erről 298 igen szavazattal, egy nem ellenében, négy tartózkodás mellett döntöttek. Meggyes Tamás nem vett részt az ülésen.

Az esztergomi önkormányzat 2003-ban négy évre életbiztosítással vegyes befektetési szerződést kötött Meggyes Tamás polgármester és egy alpolgármester részére. A díjakat az önkormányzat fizette.

A befektetési életbiztosítások kedvezményezettje a szerződésben rögzített határidő elérése esetén eredetileg az önkormányzat volt, ezt azonban 2007-ben a városvezetők kérésére módosították. Így - miközben a megtakarítási időszakot 2010-ig meghosszabbították, és a másik alpolgármesternek is szerződést kötöttek - a kedvezményezettek maguk a politikusok lettek.

A gyanú szerint az önkormányzat vagyoni hátránya 13,5 millió forint volt, ennyit fizetett ki a biztosító az életbiztosításokra 2010-ben: a két alpolgármesternek a magánszámlájára, a polgármester esetében azonban - tévesen - az önkormányzat számlájára. Később a két alpolgármester a díjakat befizette az önkormányzatnak.

Az ügyészi indítvány szerint az elkövetéskor hatályos jogszabályok alapján a polgármesternek és az alpolgármesternek jövedelmet, vagyoni juttatást csak a képviselő-testület biztosíthatott. Meggyes Tamás tehát hatáskörét túllépve döntött a szerződések meghosszabbításáról, a kedvezményezettek személyének megváltoztatásáról és kötött szerződést az alpolgármester javára.


A cikk eredetije: Gyanúsítottként hallgatták ki a fideszes Meggyes Tamást


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Na tessék!
Mindketten megkaptuk a magunk mínuszát, mehetünk aludni, jóéjt!
 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Meggyes kitárgyalva, nem a MI dolgunk a többi, úgy gondolom, akár esztergomiak vagyunk, akár nem...

Na szóval mondom, a műszaki dolgokhoz nem értek.
Bár voltam már bent egy Pesten lévő színház profi zenei ügyelő stúdiójában, s láttam, miféle kütyük vannak ott!

És annyit is tudok, igen sok trükk van már a mai világban.
Nagyon kell vigyázni, mit mond az ember, és hol....
Lásd: Mobiltelefonnal felvett tanárverések, stb.

Legmegbízhatóbb bizonyíték tehát néhány ÉLŐ FÜLTANÚ lenne...
DE!

Van egy olyan érzésem, hogy embernek kéne lennie a talpán annak, aki fel merné vállalni, hogy:
- IGEN, én hallottam a mellettem állótól, hogy azt kiabálta: "BÖRTÖN"  - vagy ad libitum - "KÖTÉL!"

Nem kívánt szó törlendő...
 

victorb képe

victorb
5 éve

Én sem vagyok esztergomi, mégis azt mondtam, hogy megérdemelné...

A manipulálásról csak annyit még, hogy nyilván van eredeti hangfelvétel. Ha van, és azt odaadják egy szakértőnek és az nem tudja ugyanazt a hangot, szót kiszűrni a háttérzajból, akkor hamisítás. Ha ki tudja szűrni, akkor meg elhangzott. Ettől függetlenül magát a manipulálás szót ez esetnben nem használnám, inkább a szűrés és kiemelés kifejezést alkalmaznám. A hírek szerint egyébként több csatorna birtokában van az eredeti, könnyen lehet elemezni, adott esetben kizárni, hogy volt-e hamisítás. M. A. helyében megkérnék egy szakcéget, hogy az is szűrje meg a felvételt, hogy jobban lehessen hallani a "börtön" szót.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Akkor üsd le, műszaki zsenikém!

Én zenész vagyok, már mondtam!
Nem azt mondtam, hogy MÁS szó hangzott el, hanem azt, hogy a KÖTÉL szó túl hangos volt a környezeti hangokhoz képest, még akkor is, ha bekiabálás volt.
Ez a túlzott dinamikai különbség CSAKIS akkor lehettett volna reális, ha KÉSŐBB "varrják" bele, vagy ha közvetlenül a kajambáló MELLETT  áll a felvevő ketyere.

Egyébként igenis, hogy profi stúdiókban lehet manilulálni a szólamok hangerejével (keverőasztalok...), de hogy ne tévedjek, megkérdezem a barátomat, aki média szakember.
A hanglemezgyárak "kikozmetikázott" felvételei számtalan példa az efféle.
Különben miért vesznek fel egy zeneművet kismilliószor? Hogy aztán a legjobban játszott részeket rakják össze...

Ezért szeretem jobban az ÉLŐ kocerteket, mert ha nem is tökéletes teljesen, itt-ott félreütés, alulintonálás fordul elő, meg egyéb tévesztések, de EZ a bizonyítéka annak, hogy élethű az előadás.

Üdv!

U.i.: Meggyes 23 milliárdos adóssággal, és egy csomó félbemaradt szálloda szarkofággal adta át a város Tétényinek, amit szeretett volna az ő nyakába varratni a Fidesz-kommandójával...
Az meg, hogy mit gondoltak az esztergomiak arra nézvést, miért védi körömszakadtáig a Fidesz Meggyest, ŐKET kérdezd meg... (Én is tudom, de nem vagyok esztergomi...)
 

victorb képe

victorb
5 éve

Az alap témához:

Meggyes komoly hibát követett el, megérdemelné a felelüsségre vonást.

A hangfelvétel-manipuláláshoz:

Vannak kimondottan hanganyagok "manipulására" szolgáló programok. Én is használok ilyet pl. mikor régi, karcos hanglemezt digitalizálok. Ki lehet vele szűrni a sercegést, a karcok kattogását és egyéb zörejeket. Azt azonban nem lehet vele megcsinálni, hogy Vivaldi helyett Bach szóljon. A dolgon túl kell esni, elnézést kell kérni, és menni tovább. Egy másik blogban azt írtam, hogy egy politikusnak tanulnia kell és a tanulás sok buktatón keresztül valósul meg. M. A. elegánsan megtehette volna, hogy azt mondja, hogy azt azért nem kívánom, de... Minden esetre korrektebb lett volna, és most nem rágódna rajta mindenki.

Magas labda.

 

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Zsadikám  ,  én  ott  voltam  és  én  is  nagy  zajt  hallottam  ,  itt  -ott  egy  -egy  bekiabálás  .

A  akkor  Attila  mindeközben  a  tőrvényes  "számonkérésről  "  beszélt  .

Annyira  jellemző  az  ilyen  manipuláció  a  hír  tv-re   .Én  is  remélem  beigazolódik  a   ferdítés   .

Talán  Medgyes  már  nem  tudja  megúszni  ,érzi  a fidesz , hogy  már  nagyon  káros  számukra  ez  az  ember  .Úgy  gondolom  elengedték  már  a  kezét   akkor  amikor  kiadták  őt  a  Parlamentben  .

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Erikám!

A cikket kommentelők szerint nem ismert el senki semmit...
Hát elég zavaros-ügy, de mikor Attilát hallottam Antóniánál, jómagam is azonnal manipulációra gondoltam.
S mikor meghallottam a "felvételt", azonnal tudtam, jól tippeltem! ... MIért?
Ezért:
TÚL HANGOS a bekiabálás a környezetben duruzsolók hangerősségéhez képest...

Tudod Erika: zenész-fül...

Nevezhetnánk "műhibának" is...
Melyre - ha van igazság ezen országban! - reméljük, fény fog derülni hamarosan, s nem megkésve, mint Esztergom esetében. :(((
 
 

Erika1 képe

Erika1
5 éve

A  hír  tv  elismerte  ,hogy  manipulálta   ahangfelvételt  !  :

http://gepnarancs.hu/2014/01/mszp-hir-tv-is-elismerte-hogy-a-felvetel-ha...

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Rég  itt  lett  volna  az  ideje  ,  s  remélem  végig  is  viszik  a pert  , az  se  lenne  nagy  baj  ,ha  többen  követnék  .

pl.akik  az  MSZP  gyűlésen  készült  felvételt  megbuzerálták  ,és   hamis  váddal  illették  a  miniszterelnökünket  !

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

"Ki a Duna vizét issza, saját vizét issza vissza."

2010 áprilisában MÉG nem érte az a választási szlogen a városban, hogy 
"Fidesz igen, Meggyes nem!" - mint októberben.

Ennek a " BÉKÁS VIZÉT" issza 4 éve az egész körzet (mit tud felmutatni a választóinak - ha úgy tetszik, "libáinak" - Meggyes úr a 4 év alatt?!), mert ugye sok lúd disznót győz!
A mentelmi jog volt itt a tét, nem is a képviselőség...
Így minden követ megmozgattak, és emiatt veszítenie kellett az egyéni körzetben 8 évig OGY képviselő MSZP-s kihívójának...

Nem véletlen, hogy csak MOST esett le a tantusz, mikor amúgy is letelik a mandátum. Úgy tűnik, már nagyon sánta lett az a bizonyos kutya...
Röhej! :(((

Tudomásom szerint más ügyek miatt már így is vontak le a képviselő úr tiszteletdíjából kártérítés megfizetése miatt.

 

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

Én is, de sok reményt nem fűzök ahhoz, hogy valóban "elnyeri" méltó bűntetését. :(

Szudoczky képe

Szudoczky
5 éve

Csak nem kényelmetlenné vált az esztergomi önkormányzatban hősiesen szemétkedő Meggyes Tamás a saját pártjában is? Fel lehet-e oldani most már a patthelyzetet a Tétényi Éva által vezetett városvezetésben? Kíváncsian várom a fejleményeket!