A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Gyanús letelepedési kötvényesek: rendszerhiba!

via Facebook/Kapcsolat.hu

2018. szeptember 26. 11:19 | 0 hozzászólás

„Nem egy-két ember hibájáról an szó, hanem rendszerhiba van ebben a folyamatban” – mondta a letelepedési kötvények ügyéről Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke, a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja, az ATV Egyenes beszéd kontra című műsorában.

„Nem egy-két ember hibájáról an szó, hanem rendszerhiba van ebben a folyamatban” – mondta a letelepedési kötvények ügyéről Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke, a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja, az ATV Egyenes beszéd kontra című műsorában. A kormánypárti tagok a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén „semmilyen észérvet nem tudtak felhozni amellett, hogy megvédjék” azokat a döntéseket, amelyek révén például a szír diktátor pénzembere az orosz elhárítás vezetőjének családja letelepedhetett Magyarországon. „Az is kiderült, hogy a Fidesz-KDNP gyáván megfutamodott ebben a bizottságban”, de „odáig eljutottunk, hogy az Információs Hivatal (...) beszáll ebbe az ellenőrzési folyamatba. (…) Legalább kaptunk ígéretet arra, hogy utóellenőrzésekkel (…) végére járnak ennek a dolognak. (…) Probléma azzal van, hogy ezeket az ügyeket nem lehet csak belföldön ellenőrizni” – mondta. A bizottság zárt ülésén meghallgatta Czukor Józsefet, akit a kormány most nevezett ki az Információs Hivatal élére. Molnár az MSZP nevében tartózkodott az alkalmasságáról való szavazástól, noha Czukor a Medgyessy-kormány alatt két évig már volt az Információs Hivatal főigazgatója. Molnár ezt azzal indokolta, hogy bár Czukor személyében alkalmas a posztra, a tartózkodás – melynek a jogi relevanciája itt ugyanaz, mint a „nem” szavazaté – azoknak a vezetőknek szól, akik „úgy döntöttek, hogy az erő sötét oldalára állnak” és tisztséget vállalnak Orbán kormányában, amely „történelmi bűnöket” követett el a kultúra, az egészségügy, a fiatal nemzedékek ellehetetlenítése és a kivándorlás előidézése terén.

Szóba került, hogy Orbán gyakran használja magáncélokra Garancsi István, egy közbeszerzésekkel dúsan ellátott magánvállalkozó magánrepülőjét; ezt Molnár „morális és politikai értelemben nagyon súlyos hibának” nevezte. A budapesti főpolgármester-választásról azt mondta: az MSZP „elkötelezett abban, hogy váltás legyen Budapest élén”. Arra a kérdésre, hogy vajon a posztra frissen bejelentkezett Demszky Gábornak lenne-e esélye MSZP-támogatásra, Molnár azt felelte, ha Demszky megnyeri az előválasztást, akkor lehet ellenzéki jelölt. Támogatást kért a vasárnapi rákospalotai (Budapest XV. ker.) időközi polgármester-választáson Németh Angéla számára, aki Hajdú László „nyugodt örökségét” vinné ott tovább. Elmondta: nagyon széles körű ellenzéki együttműködés alakult ki Rákospalotán az MSZP, a DK és civilek részvételével, „vállvetve küzdünk”.


A cikk eredetije: Gyanús letelepedési kötvényesek: rendszerhiba!


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges