A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Guy Verhofstadt: Orbán Viktor ma már nem keresztény és nem is demokrata

via 168 Óra Online

2018. október 18. 11:36 | 1 hozzászólás

„Egy dolog megbízást kapni egy ország kormányzására, és egészen más uralkodni egy nemzeten. A Fidesz arra használta többségét a parlamentben 2010 óta, hogy egymaga változtassa meg az alkotmányt, csorbítsa az igazságszolgáltatás függetlenségét, és súlyosan korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát, hiszen valójában mindent megtesz annak érdekében, hogy elhallgattassa az ellenzéki hangokat, a demokratikus változás pedig mára már szinte lehetetlen. Ezek a körülmények, amelyek korábban leginkább Oroszországra voltak jellemzők, az EU-ban nem elfogadhatók”- mondta.

Elhatárolódni Orbántól, és oda küldeni, ahová tartozik: a politika trágyadombjára, új, populista barátaival együtt. Guy Verhofstadt szerint ez lenne a felelősségteljes döntés az Európai Néppárt részéről. A legújabb magyar kormányzati kampány célkeresztjébe állított belga politikus, országa volt miniszterelnöke 2009 óta az Európai Parlament tagja, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) frakcióvezetője. Lapunknak nyilatkozva Verhofstadt reagál az orbáni propaganda vádjaira, elmondja, miről szól a Sargentini-jelentés, és kifejti, hogy a valódi tét Európa egyben tartása. Verhofstadt tudja, hogy Orbán leghangosabb európai parlamenti kritikusaként kiváló célpontja a propagandagépezetnek. Mégsem tervezi, hogy hallgat.

Tovább...


A cikk eredetije: Guy Verhofstadt: Orbán Viktor ma már nem keresztény és nem is demokrata


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
6 hónapja

Remélem sopkan olvassák a riportot. Tanulságos és igaz amit  mond. Értelmezni  kéne végre, hogy  milyen az ország  irányítása, milyen célt  szolgál.