A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A Google munkatársai petícióban kérik: ne fejlesszenek gyilkoló robotokat

via Népszava Online

2018. május 16. 12:08 | 0 hozzászólás

Nem akarják, hogy a vállalatóriás együttműködjön a Pentagonnal.

Kedd estig a munkatársak közül több mint négyezren írták alá a kérvényt, amelyet három hónappal korábban kezdtek el körbeadni a vállalaton belül.

A beadványban azt kérik, hogy a cég a továbbiakban maradjon ki a "háborús kereskedésből", vagyis szüntesse be az együttműködést a Pentagonnal. Konkrétan: ne segítse a hadsereget abban, hogy a drónjai hatékonyabbak lehessenek, könnyebben azonosíthassanak be célpontokat.

A műszaki és tudományos információkkal foglalkozó Gizmodo című amerikai portál kedden este arról adott hírt, hogy a Google tucatnyi munkatársa nyújtotta be felmondását etikai megfontolásokra hivatkozva. Kifogásaik között szerepelt éppen az is, hogy a cég a Pentagonnak mesterséges intelligencia felhasználásával olyan eszközöket - szoftvereket, illetve algoritmusokat - ad el, amelyek segítségével a célra irányított drónok azonosítani tudnak objektumokat és embereket. A petíciót aláírók meggyőződése szerint a pilóta nélküli repülőgépek egyre elterjedtebb alkalmazása kifejezetten veszélyes.

Tovább...


A cikk eredetije: A Google munkatársai petícióban kérik: ne fejlesszenek gyilkoló robotokat


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges