A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Gőgös Zoltán közleménye

via ATV

2015. július 13. 11:47 | 5 hozzászólás

Csaknem félmilliárd forint értékben kérte a vagyoni zár elrendelését Gőgös Zoltán ügyében a Földművelésügyi Minisztérium - írja hétfői számában a Napi Gazdaság.

A lap szerint különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyújtott be vádindítványt pótmagánvádlóként a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a Gőgös Zoltán szocialista képviselő nevével korábban összefüggésbe hozott Magyarországi Leader Közhasznú Egyesületnek - a Gőgös Zoltán államtitkársága idején - soron kívül kiutalt félmilliárd forint miatt.
   
Az FM kifogásolja, hogy Gőgös Zoltán elsőrendű vádlott, volt államtitkár úgy írta alá a támogatási szerződést és engedélyezte a kifizetést, hogy nem győződött meg az egyesület kérelmének valódiságáról, célszerűségéről, indokoltságáról és hasznosságáról. Saját jogi főosztályának kifogásait sem vette figyelembe, mint ahogy az államháztartáson kívüli szervezeteknek nyújtott támogatásokkal kapcsolatos miniszteri utasítást sem.
   
A  földművelésügyi tárca polgárjogi igényt is bejelentett 483,253 millió forint visszaszerzése érdekében.

Indítványozták az elsőrendű vádlott, Gőgös Zoltán mentelmi jogának felfüggesztését, s a vádlottak - a volt államtitkár és az egyesület korábbi elnöke - vagyonának zár alá vételét.

A lap cikke szerint az FM azért volt kénytelen vádindítványt megfogalmazni az ügyben, mert korábban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) megszüntette a nyomozást. A KNYF szerint tényként volt rögzíthető, hogy a Magyarországi Leader Közhasznú Egyesületnek 2008 elején, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által átutalt félmilliárd forintból több mint 199 millió forintot jogosulatlanul használtak fel - ez derül ki a lap birtokában lévő ügyészségi határozatból.

A lap szerint a KNYF azért szüntette meg a nyomozást az ügyben, mivel a nyomozók szerint nem volt megállapítható bűncselekmény, mert nem tudták kétséget kizáróan bizonyítani, hogy Gőgös Zoltán tudatosan szegett törvényt.

Kerestük az ügyben Gőgös Zoltánt is, aki nyilatkozni nem kívánt, azt mondta, hogy rövidesen közleményben reagálnak a cikkre. Hozzátette: nem követett el bűncselekményt és mélységesen felháborították a Napi Gazdaságban megjelentek.

A mi véleményünk

Gőgös Zoltán az alábbi közleményt adta ki a cikkel kapcsolatban:

"A Fidesz-kormány hazugságokkal akarja elterelni a figyelmet, arról, hogy most éppen az állami földvagyon ellopására készül, ezért mindenkit próbálnak besározni, aki ez ellen fellép. A Napi Gazdaság hétfői híre kapcsán, miszerint a Földművelésügyi Minisztérium magánvádas eljárást indít ellenem, közlöm mindenkivel, hogy soha semmilyen bűncselekményt nem követtem el. Ezt még a hírt közreadó újság is elismeri, amikor a cikk végén mellékesen megjegyzi, hogy a nyomozó főügyészség az említett ügyben ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást bűncselekmény hiányában lezárta. Természetesen a minisztériumon, illetve mindenkin, aki ennek ellenkezőjét állítja, vagy sugallja, polgári peres úton veszek elégtételt. Az említett vagyonzárolással kapcsolatban jelzem, hogy az én vagyonnyilatkozatom a fideszes vezetőkkel ellentétben pontos, 2008 után összesen egy gépkocsit vásároltam 1,9 millió forintért".


A cikk eredetije: Gőgös Zoltán közleménye


Hozzászólások

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

A kérdésed jogos! Természetes, /?/ hogy az én kicsi /1000 fő/ lakókörzetemben sincs jelen az MSZP. Igy bizony, nem lehet szimpatizánsokat szerezni. De, ahogyan látom, valójában nem is ez a cél, eszük ágában sincs hatalom közelébe kerülni. Sokkal kényelmesebb kintről, ellenzékben, még legalább pár cikluson keresztül kívülről kibicelni. A pénz így is meg van, felelősség meg semmi! A nép meg, ki törődik vele? Hát, valahogy ez a valós látszat, ezt cáfolni csak tényekkel lehetne, az meg hiányzik! 

Szudoczky képe

Szudoczky
3 éve

Persze, lehet hazugságokat kommunikálni, mindenkit csalónak beállítani, aki szembe megy a regnáló hatalommal. Engem csak az zavar, hogy a Fidesz kommunikáció százszor hatékonyabban működik, mint az ellenzéké. Ez ellen csak az lenne hatásos, ha nem az elefántcsont toronyban vitatkozgatnánk egymással, hanem vidék-szerte terjesztené az ellenzék a maga verzióját. Már egyszer kérdeztem: Mit csinál az MSzP? Hol vannak a vidéki szervezetek, járnak-e a kocsmába, elmondani a közembereknek az igazságot? Ha csak a belső ügyekkel foglalkozik a párt és vezetése, abból nem lesz semmi, csak az, ami most van - a népszerűségvesztés. De senki nem veszi a lapot!

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

Nem lesz semmi folytatása Attila. Amit a Fidesz akart, azt már megtette. Bedobta a köztudatba ezt a mocskot. Majd pár év múlva Gőgös Zoltán pert nyer - de arra már a kutya sem kíváncsi. Emlékezz csak Hagyó, Juhász, Molnár Gyula... ügyekre... Ami céljuk volt vele - azt elérték. Pár év múlva felmentették őket. Ez utóbbira senki nem kíváncsi már :(

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Bár csak igazad legyen, kedves katiicabogár! Mivel, a valós helyzetet mi sem ismerjük, ezért, sajnos, figyelembevéve a szoc. politikusok között már feltárt és létező korrupciós dolgokat, ezért nem merek egyenlőre határozott véleményt mondani. Az biztos, hogy Gőgös Z. az utóbbi időkben sok borsot tört a FIDESZ orra alá és véleményem szerint az egyik legtöbbet dolgozó MSZP-s politikus, aki nem csak a levegőbe beszél, hanem nagyon sok visszásságot fel is tárt. Mindezek alapján nem kell nagy ész ahhoz, hogy várhassa a politikus a FIDESZ lejárató kampányát. Most arra leszek kiváncsi, hogy ki mit lép!

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

Undorodom az Orbán-kormány módszereitől! Gőgös Zoltán túl sokat, túl sokszor vonja kérdőre földügyekben a kormányt, túl népszerű a gazdák körében. Valamit gyorsan tenni kell ez ellen. Jól bevált Fidesz módszer! Kövessünk el karaktergyilkosságot ellene. Nagyon bízom, hogy ebben az esetben nem fog sikerülni!