A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Géppisztoly-botrány szívhatja be a Jobbikot és a Betyársereget

via Népszava Online

2013. október 29. 10:51 | 8 hozzászólás

Cigányokat készültek-e ölni Lesencetomajon; mit akart kezdeni a Kalasnyikovval a Betyársereget a mellére tetováltató férfi, meddig nyúlhatnak a nyomozás szálai - számos kérdést kell még megválaszolni abban az ügyben, amelyikben a Jobbik és a Betyársereg is érintett lehet.

Elhatárolódási verseny indult a szélsőjobboldalon: mindenki mossa a kezét, senkinek semmi köze sincs ahhoz, hogy egy sümegi férfi ellen rendőri eljárás indult nagy mennyiségű lőszer és egy Kalasnyikov gépfegyver illegális birtoklása miatt, írja a Népszabadság. (A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja.) És az ügybe alaposan belekeveredhet a Betyársereg és az Új Magyar Gárda. Ahogyan a Jobbik, vagy más szervezetek is.

A történet: július 31-én, szerda este negyed tizenegykor két, Sümegről érkező autót állítottak meg a rendőrök Lesencetomajnál. Az egyik kocsi csomagtartójából Kalasnyikov (AK–47 típusú gépkarabély) és száz különböző lőszer, valamint baseballütők kerültek elő. A két autóban hét férfi utazott. Egyikük elismerte, hogy a Kalasnyikovot és a lőszereket – állítása szerint a többiek tudta nélkül – ő tette a csomagtartóba: arra hivatkozott, hogy előző nap kutyasétáltatás közben találta Sümegen. Egyelőre ő az egyetlen gyanúsított. Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték.
 
A rendőrök nem egyszerű közúti ellenőrzést hajtottak végre. Ugyanisa Népszabadság úgy tudja, hogy a rendőrség olyan információkhoz jutott, hogy rasszista akció készül lesencetomaji romák ellen, és komoly a veszélye annak, hogy a támadók fegyvert is használni akarnak.
 
A sajtóban elterjedt, hogy a Jobbik tagjairól van szó. Ferenczi Gábor jobbikos parlamenti képviselő, a párt Veszprém megyei elnöke hevesen tiltakozott. A társaságból – közölte Ferenczi – csak egyvalaki volt jobbikos, de már ő sem az: 2009-ben kilépett a pártból. „A kalasnyikovos történetnek a Jobbikkal történő összekapcsolása merő hazugság, az álhír közlőivel szemben minden egyes esetben megindítjuk a jogi eljárásokat” – írta állásfoglalásában Ferenczi Gábor. A Jobbik parlamenti képviselője ugyanakkor nem tért ki arra, hogy az érintettek közül többen is személyes ismerősei, politikai szövetségesei.
 
A Lesencetomajnál megállított társaságban ott volt Dézsi Kornél, a Sümegiek a Nemzetért Egyesület elnökét és Király Krisztián, az Új Magyar Gárda Veszprém megyei „kapitánya”. Bognár Ákosnak hívják azt a férfit, aki a sümegi szervezet egyik alapítójaként 2009-ig jobbikos volt, és saját bevallása szerint a Kalasnyikovot a csomagtartóba rakta. Bognár – mint később látni fogjuk – minimum elkötelezett szimpatizánsa a Betyárseregnek, de valószínűleg ennél több is.
 
Az Új Magyar Gárda egyszerű eset: ez a gárdaszervezet szorosan együttműködik a Jobbikkal. Márciusban, az Új Magyar Gárda tisztújítása után Ferenczi Gábor – mint gárdista és a Jobbik Veszprém megyei elnöke – egy szélsőjobboldali honlap hozzászólói között lelkesülten gratulált Király Krisztiánnak: „Külön megtisztelő megyénk számára, hogy Király Krisztián, az Új Magyar Gárda és a Csendőrség Veszprém megyei parancsnoka is bekerült a vezérkarba. Király Krisztián csendőrfőparancsnok-helyettesi megbízatásához szintén gratulálunk”.
 
A Dézsi Kornél vezette Sümegiek a Nemzetért Egyesület több közös rendezvényt tartott a Jobbikkal. Idén tavasszal Dézsi egyik szervezője volt Sümegen az „erőszakos cselekmények megfékezésére” rendezett demonstrációnak.
 
A kalasnyikovos Bognár Ákos szintén szervezője volt a sümegi tüntetésnek, ezen túlmenően a rendezvényen moderátorként szerepelt. Ferenczi Gábor is beszédet mondott. A sümegi KlubTV felvétele tanúsítja, hogy amikor Bognár Ákos mikrofonhoz szólította a jobbikos politikust, bajtársként üdvözölték egymást. Bognár barátságosan hátba is veregette Ferenczit: talán mindketten visszaemlékeztek arra, hogy 2012 őszén együtt demonstráltak a Sümegre látogató izraeli nagykövet ellen.
 
Ferenczi Gábor nem nyilatkozott. A párt sümegi önkormányzati képviselője, amikor meghallotta, milyen témában keressük, azt kérte, lehetőleg még a neve se jelenjen meg a cikkben.
 
Bár Király Krisztián gárdavezető a gépkarabélyos ügyben nem gyanúsított, egy másik eset miatt lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben. A gyanú szerint részt vett a Budapest Pride-ról hazafelé tartó felvonulók elleni támadásban.
 
A most folyó nyomozás kiterjed arra, hogy a társaság milyen szándékkal indult Lesencetomajra, és arra is, mit akart kezdeni Bognár Ákos a Kalasnyikovval. Tisztázásra vár, hogy a többiek közül ki és mit tudott a gépkarabélyról. Mivel más típusú lőszerek is előkerültek, nem lehet kizárni, hogy egyéb fegyverek is vannak. Ezt is tisztáznia kell a nyomozásnak, ahogyan azt is: ha ezek léteznek, akkor mi köze van ezekhez az autókban ülőknek.
 
Nagyon is elképzelhető tehát, hogy a Bognár Ákossal szembeni gyanúsítás jogcíme változni, a gyanúsítottak száma pedig nőni fog. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szerint hosszadalmas és bonyolult eljárás elé nézünk: nemhogy a nyomozás eredményét, még azt se lehet megmondani, hogy várhatóan mikor ér véget

A cikk eredetije: Géppisztoly-botrány szívhatja be a Jobbikot és a Betyársereget


Hozzászólások

plalyA képe

plalyA
4 éve

Kedves dmolnár!

Ez tudod tiszteletre méltó dolog, de a tolerancia az ettől egy kicsit többet jelent, minthogy nem keveredek vitába. Ha én egy társaságon belül, amely társaságban van vallásos és nem vallásos, nem engedhetem meg, azt, hogy beszéljek mondjuk  a megesett Mariska történetéről, akit a szerelő ejtett teherbe, miközben a fürdőszobáját javíototta csak azért mert az illető hölgyet Máriának hívját és egy rómii katollikus vallású ettől mindjárt felháborodik hogy nem tartom tiszteletbe az ő vallását és viccet csinálok a Szűzanyából az tolerancia hiány. Pedig nemis vitáztunk. Vannak társaságok és vallásos emberek aki ezt nem veszik zokon, de vannak olyanok is akik viszont ezt zokon veszik- pedig nem is fanatikus vallási hívők.

Juszuf a szomszádom elnézően mosolyog reggenl amikor munkába megyünk és már kapcsolja is ki a Koránt, mert tudja rólam hogy nem igazán kedvelem, cserébe én sem feszegetem  Korán megfogalmazásait.  Nem kérdezem meg azt, hogy miért kell a felelségének Csadort hordania ha éppenséggel átmegyek hozzájuk. ( egyébként istenien főz a felesége)

Egyszer beszéltünk erről akkor sem vitáztunk, hanem megkértem, hogy világosítson fel, a Koránban mi van a nők helyzetével kapcsolatban, mert nem értek arabul. Megtette, kedvesen és nem kiáltott azonnal Dzsihádot, vagy nem akart azonnal pokollal fenyegetni, mint például az említett mariska esetében Magyarországon. Magyarországon ha én mondok egy cifrát- amiben az isten többféle megközelítésben szerepel, mert mondjuk maradjunk a kapalapácsos példádnál- akkor a vallásos azonnal letol( még ez is), hogy ne bántsam az ő vallásops lelkületét, viszont nekem el kell tűrnöm, hogy ha mellettem beszélgetnek Pál apostol 512 levelének értelmezéséről- amelyben kifejti, hogy a szegénység mint isteni eredetű utmutatás a Menyekországába (nem tudom van-e ilyen szántszándékkal írtam ilyen blődséget.) És nem mondhatom neki azt hogy -Anyád- mert ezzel sértem a vallásos lelkületét- de ő nem sérti az enyémet nyilvánvaló ostobaságával. Vagy ott volt ama Lucuferkó című blog. ahol megróttak azért mert egy óangol balladára hívatkozva és egy amerikai balladára hívatkozva viccelődtem Zsadival.

Neharagudj, ez nem a tolerancia  mintaképe egyébként. Tehát Magyarországon már megint a ló egy nem tudom én hanyadik oldalára estünk ezzel is. A vallásos  emberek részéről a legkisebb tolerancia sem igazán fedezhető fel a nem vallásosak irányába. Persze vannak kivételek -és mint tudjuk azok erősítik a szabályyt.

dmolnar képe

dmolnar
4 éve

"Magyarországon ez a tolerancia nem érvényes mondjuk vallásos és nem vallásos kjözött. A nem vallásosnak toleráénsnak kell lenni a vallásossal szembe, viszont ez nem igaz visszafele."

No most ez nem igaz. Még általánosságban sem.. Mondjuk az én családomban van mindenféle hitű, de nem zrikáljuk egymást. Mondhatod erre, hogy ja persze, családon belül... No de az ismerettségi körömben is van mélyen vallásos ember és azzal se keveredek soha vitába. Ő tiszteli az én álláspontomat, én meg az övét.. Csak ugye nekem legfeljebb a saját lelkiismeretemmel kell elszámolnom, nekik meg szegénykének még egy csomó extra előírással is...  Aztán persze minden oldalon és minden filozófiának vannak fanatikusai, na azoktól mentsenek meg az égiek.. Bárhonnan való is legyen.

plalyA képe

plalyA
4 éve

Kedves dmolnár!

Igazd van. Úgy meg tudnak sértődni, hogy csak na. Aztán persze ők az elsők akik mondjuk a cigányok esetében ezt a megsértődést kifogásolják ( ismered: azé mert cigány vagyok) 

Ők ezt arra módosítják, hogy azé mert rendet akarok?

Ezt sajnos itt ois tapasztalom nap mint nap. A néger( tisztelet a kivételnek- mert közöttük is vannak rendes és becsületes emberek- nagyon sokan, és vannak gazemberek mint ahogy más nációkban is, nincs különbség) rögtön arra hívatkozik, hogy biztos azért állítottam meg mert ő néger, az eszébe sem jut, hogy esetleg azért, mert láttam, hogy elemel valamit és nem fizet érte. De megtörténik ez az őshonos angollal is. Ő meg azért veri a dilit, hogy adófizető angol akinek joga van és neki sem jut eszébe az hogy becsúsztatta a lejárathot közel lévő sonkás szenvicset a zsebébe és elfelejt érte fizetni. Vannak ilyenek. Persze aztán itt is megy a nemzetiségi ellentét, és még azt sem mondhatom hogy "finomabb" formában,

A mult hónapban románok elfogyasztották a királynő hattyúit. Volt belőle nagy cirkusz.   Szóval itt is megvan ugyan az mint Magyarországon csak itt több nemzetiséggel van ellentét.

Juszuf a szomszédom már reggel 7-kor bömbölteti a Koránt- mert szerinte ezt minddenkinek hallani kell és  egy nap 12 szer kell végighallgatni. Nekem már a második napon elegem volt belőle és kértem, hogy kapcsolja ki- hitetlen vagy mondta és olyan megvetően nézett rám, hogy szinte szégyeltem magam érte.

De mondjuk ettől függetlenül jópofa- még egyszer sem mondta hogy nem visz el amikor dolgozni mentünk. Ilyeneknek kell elfogadni őket, mint ahogy ők is elfogadják az én "hitetlenségemet".

Magyarországon ez a tolerancia nem érvényes mondjuk vallásos és nem vallásos kjözött. A nem vallásosnak toleráénsnak kell lenni a vallásossal szembe, viszont ez nem igaz visszafele. De mint mondtam a demokráciát is tanulni kell.

dmolnar képe

dmolnar
4 éve

Tudod manapság egy újfasiszta, amikor elkapják, azaz tetten érik (őt magát, vagy a pártját, oly mindegy) elkerekedett szemekkel jelenti ki, hogy hát ez hogy lehet, hogy kapcsolatba hozzák az újnácikkal? Ja, hogy a tagjuk? Ja hogy együtt kvaterkáznak a az év számos napján? Ugyan már, hát ki gondolta volna? Azt hitte ez a keresztény báránykák bégető testülete... 

Magyarán szólva szemérmetlenül az arcodba hazudik, aztán hazamegy, bezsírozza a Kalasnyikovot, kikészíti a töltényket és arról ábrándozik, hogy fogja legyilkolni azokat, akik nem hajlandóak az elveit vallani, no meg azokat akiktől el lehetne lopni valamit... 

Ez van.. Az ország legalja csürhéje, "kedves" beirógatóikkel együtt...

plalyA képe

plalyA
4 éve

Kedves Adamik!

Én meg azt nem tudom elképzelni, hogy egy parlamenti párt megengedheti azt magának, hogy az egyik prominens képviselője, aki az z Ernst & Young nemzetközi tanácsadó cégnél volt társasági és nemzetközi adószakértő, előtte pedig befektetési tanácsadó, éppen abban az időben amikor Magyarországon elszaporodtak a devizahitelek, hogyan tud felszólalni szemrebbenés nélkül a devizahitelek használhatatlansága miatt és mutogatni ez ügyben a volt kormányra. Kérdés, ezek után, hogy mikor hazudott nagyobbat. Akkor amikor befektetési tanácsadó volt, vagy akkor amikor országgyűlési képviselőként a saját munkáját is kritizálja? Aztán azt sem értem, hogy egy parlamenti párt hogyan tehet olyat, hogy az országgyűlési képviselők állampolgárságát firtatva, egy átverésnek amely azt van hívatva bizonyítani, hogy mennyire abnormális a párt- felül és lemondásra szólítja fel a  képviselőt, mondván, hogy eltitkolta piréz állampolgárságát, amelyet pénzért vásárolt.

Aztán azt sem értem, hogy egy parlamenti párt alelnöke, aki szinte minden esetben Zsidózik és komenistázik – utána meg kiderül róla, hogy zsidó származásu ( nem egy van ilyen a Jobbikban) Vagy agy másik, aki a saját szüleit akarta birósági úton beszámíthatatlannak nyilváníttatni – hogy gazdasági előnyökre tegyen szert- az miért a családügyi kérdések szakértője? Nem furcsa neked  - kedves Adamik. Csak az furcsa, hogy pont most derült ki a Betyársereg és a Jobbik összefonódása. Már, csak azért mert szerintem Magyarországon a nagy többség mindvégig tudta ezt. Te nem? És a Magyar Nemzeti Arcvonal félkatonai szervezet és a Jobbik kapcsolata is furcsa neked – ugyan már. Miből gondolod, hogy hülyék az emberek?

adamik_ képe

adamik_
4 éve

A titkosszolgálat megint akcióba lendült? Közelegnek a választások , le kell faragni a jobbik népszerűségéből. Mert egyébként el nem tudom képzelni , hogy egy parlamenti párt vezetése annyira hülye legyen , hogy hagyja magát kapcsolatba hozni egy jogtalan fegyverbirtoklással, főleg a választások előtt.

dmolnar képe

dmolnar
4 éve

Megfelelően fognak.. Pár hónap csend után lezárják az ügyet egy pénzbírsággal... Ne legyél már ennyire naív.. Ez egy fasizoid diktatúra felé menetelő kormány.. Szerinted bántani fogja az újfassztákat?

Szép Évi képe

Szép Évi
4 éve

Ideje lenne már ha a hatóságok megfelelően foglalkoznának a szélsőjobbal.