A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Folytatja a főbírák feljelentgetését a Magyar Idők

via 444.hu

2018. június 22. 10:30 | 0 hozzászólás

"A Szabad Nép összeállítását olvashatták, 1953. júniusából."

A kormányzati média teljes sebességre kapcsolat a Rákosi-rendszer legmélye felé tartó nosztalgiavonaton. Az állami végbélből szinte ki sem látszó Magyar Idők csütörtökön azért írt név szerint az Országos Bírói Tanács (OBT) egyik tagjáról, mert kiderült, hogy az követi a Twitteren Pardavi Mártát és Léderer Andrást, a Helsinki Bizottság vezetőit, és a New York Timesnak adott nyilatkozatában jogtalannak nevezte Handó Tünde bírói kinevezési gyakorlatát.

A Magyar Idők péntekre rájött, hogy az OBT-ben több olyan bíró is van, aki (ahogy a művelt román mondja: horrible dictu)

nem mindenben ért egyet a kormánnyal.
A Fővárosi Ítélőtábla egyik bíráját, Fatalin Juditot azért kritizálja a propagandalap, mert 2016-ban tagja volt annak a háromfős tanácsnak, ami elrendelte a Fidesz által azóta megszeretett Budaházy György előzetes letartóztatását. Bezzeg ugyanez a bírónő 2011-ben megszüntette Hunvald György előzetes letartóztatását! Hát nem botrányos? Sokkal jobb lenne, ha a magyar bírók ezentúl egyenesen a kormánytól vagy legalább a Magyar Idők szerkesztőségétől kérdeznék meg, hogyan alkalmazzák a jogot. Úgy sokkal nagyobb rend lenne.

Tovább...


A cikk eredetije: Folytatja a főbírák feljelentgetését a Magyar Idők


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges