A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Fizetni fognak a nyugdíjasok is: így drágul a vonatozás Magyarországon

via Pénzcentrum

2013. május 7. 10:39 | 0 hozzászólás

Komoly szópárbaj alakult ki az elmúlt napokban ellenzéki illetve kormánypárti politikusok között arról, kell-e fizetniük pótjegyet a 65 év felettieknek a gyorsvonatokon.

A változások "hivatalosan"még nem jelentek meg a MÁV-START Zrt. online menetrendjében, de a PÉnzcentrum.hu konkrét példákkal mutatja, hogy mely járatokon fizethetnek pótjegyet a szépkorúak (és velük együtt szinte mindenki más is).

Néhány napja számoltunk be arról, hogy pótjegynek álcázva árat emel a MÁV-START. A közlekedési társaságnál május 15-től új, gyorsvonati pótjegyet vezetnek be, amit egyes gyors- és sebesvonatokon (összesen 258 járaton) kötelező váltani, ára pedig kilométer övezetenként változik, azaz gyakorlatilag minél messzebb utazunk, annál drágább. A vasúttársaság által publikált táblázatból egyértelműen kitűnik, hogy a legforgalmasabb gyorsvonatok utasainak kell majd pótjegyet fizetniük, például a Budapestet a megyeszékhelyekkel, nagyvárosokkal (Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Sátoraljaújhely, Sopron, Szombathely), vagy épp a Balatoni régióval összekötő járatokon.

Bár a vasúttársaság közleménye nem emelte ki, de a pótjegy bevezetésével az egyik legfontosabb változás, hogy a 65 év felettieknek is fizetniük kell a gyorsvonatokon - nem mindegyiken, de sok forgalmas járaton -, és ezzel együtt szinte minden jegyre rárakódik a pótjegy összege, amelyet alábbi táblázatunk mutat pontosan:

Tovább...


A cikk eredetije: Fizetni fognak a nyugdíjasok is: így drágul a vonatozás Magyarországon


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges