A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A fideszes Sára Botond lett Józsefváros polgármestere

via Index.hu

2018. július 8. 20:43 | 0 hozzászólás

A részvételi arány csak Árpáson volt magas.

Három önkormányzati választást tartottak ma: Budapest VIII. kerületében és Árpáson polgármestert, a főváros V. kerületében pedig egyéni képviselőt választottak. A legnagyobb figyelmet a józsefvárosi polgármester-választás kapta, napok óta masszív kampány folyt.

A Fidesz-KDNP jelöltje, Dr. Sára Botond nyert a józsefvárosi időközi polgármester-választáson. 98%-os feldolgozottság mellett a szavazatok közel 63%-ával vezet. Az új polgármester csak egy rövid ideig, a 2019-es őszi önkormányzati választásig tölti be a tisztséget.

Sára kihívója, az összellenzéki Győri Péter a szavazatok 36%-át kapta.

Józsefvárosban azért kellett polgármestert választani, mert az eddigi polgármester, Kocsis Máté parlamenti mandátumot szerzett. A Fidesz jelöltje a jelenlegi alpolgármester Sára Botond volt, kihívója a teljes baloldali ellenzék (LMP, Momentum, Párbeszéd, MSZP, DK, Liberálisok, Szolidaritás) és a helyi civilek által támogatott, de hivatalosan független Győri Péter volt.

Rajtuk kívül indult még egy munkáspárti jelölt, Fehérvári Zsolt István, illetve egy májusig még jobbikos, majd erre a választásra már függetlenként bejelentkező Pintér Attila, aki az utolsó pillanatban mégis visszalépett.

Kocsis Máté verhetetlen volt 2009 novembere óta Józsefvárosban. Az akkori polgármester, az SZDSZ-es Csécsei Béla lemondása miatti választáson nyert fölényesen, aztán 2010-ben 58, a legutóbbi, 2014-es polgármester-választáson pedig ismét nagy többséggel, 57,17 százalékkal választották újra.

Így kérdés volt, hogy az alpolgármestere be tudja-e húzni a kerületet. Ami biztos: az ingyenes kiadványokkal, a naponta jelentkező interjúkkal, a Kocsissal közös rendezvényekkel, az összes lehetséges állami médiafelületen való megjelenéssel biztosan nem volt probléma. Ahogy a szinte összellenzéki kihívó lejáratásával sem.

A választók annyira nem pörögtek rá a vasárnapi voksolásra, két órával az urnazárás előtt a választásra jogosultaknak kevesebb, mint 19%-a, 30 perccel előtte is csak 21%-a jelent meg. A választáson 57 597-en szavazhattak. A részvétel végül 23%-os lett.
 

Tovább...


A cikk eredetije: A fideszes Sára Botond lett Józsefváros polgármestere


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges