A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A Fidesz szerint mindenért a szocik a hibásak

via Stop

2014. június 16. 10:22 | 0 hozzászólás

A Fidesz szerint a szocialistáknak volt elég alkalmuk, hogy tegyenek a családok jobb megélhetéséért, de kormányzásuk alatt tönkretették és elszegényítették az országot.

A szocialisták a munkanélküliséget megduplázták, a fizetések felét elvitte a magas adó, a másik felét a rezsi, több százezer családot taszítottak devizahitelbe. A Fidesz szerint, ha a bukott baloldalon múlik, kormányra kerülésük esetén újra adót emeltek volna, eltörölték volna a rezsicsökkentést és a minimálbért is csökkentették volna.

Szerintük a 2010-es kormányváltás óta egyre több családban váltja fel a segélyt a munka, a családok terhei csökkennek, az adócsökkentéseknek és a rezsicsökkentésnek köszönhetően. A munkavállalókat emellett minden évben minimálbér-emelés és béremelési programok segítik.

Gúr Nándor szerint kevesebbet ér a minimálbér, mint négy évvel ezelőtt. A szocialista képviselő azt mondta, hogy "Orbán Viktor és csapata" becsapja az embereket, amikor azt hirdeti, hogy milyen jólét van ma Magyarországon és egyre többen egyre könnyebben élnek.

A létminimum - "vagyis amiből szerényen, de meg lehet élni" - 87 500 forint - mondta a politikus, aki egyúttal bejelentette: a következő parlamenti ülésen felajánl Orbán Viktor miniszterelnöknek 66 500 forintot, hogy tegyen kísérletet arra, meg lehet-e élni a nettó minimálbérből.


A cikk eredetije: A Fidesz szerint mindenért a szocik a hibásak


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges