Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A Fidesz bürokrácia csökkentése

via 168 Óra Online

2017. október 26. 10:26 | 1 hozzászólás

A kormány korábban az állami alkalmazottak számának csökkentését tűzte ki célul. Azt gondolták, hogy a köztisztviselőként, közalkalmazottként dolgozó felesleges létszám átirányítható a versenyszférába, és ezzel kezelni lehet az egyre növekvő munkaerőhiányt. A Policy Agenda a tavalyi költségvetés zárszámadása alapján azt látja, hogy a bürokrácia csökkenése leginkább a pedagógusok esetében érezhető.

A tavalyi költségvetés zárszámadása alapján 2016-ban a központi költségvetés által foglalkoztatottak száma 556 000 fő volt. Ez négyezerrel kevesebb (0,7 százalékos csökkenés), mint 2015-ben. Továbbra is az látszik, hogy a bürokráciacsökkentés hatása nem érződik. Igaz ugyan, hogy a kormányzati háttérintézmények átszervezése teljes mértékben csak 2017-ben fejeződik be – írja elemzésében a Policy Agenda.

A gazdasági válság óta 311 000 fővel nőtt a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak létszáma. Ennek a növekedésnek a jelentős része abból fakad, hogy a kormány magához vonta az egészségügyi intézmények és a közoktatási rendszer irányítását. Ezáltal a korábbi „önkormányzati dolgozók” hirtelen kormányzati alkalmazottak lettek.

Tovább...


A cikk eredetije: A Fidesz bürokrácia csökkentése


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Csűrik, csavarják a dolgokat, a számokat, mert  számolni  remekül tudnak, csak a végeredmény nekik kedvező.