Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A Fidesz beteg logikája alapján Szent István királyunk is Soros-ügynök

via Facebook/Ujhelyi István

2018. augusztus 19. 09:51 | 3 hozzászólás

Ujhelyi István dr.: Most, amikor Orbán Viktor meghirdette az illiberális kereszténydemokráciát, a keresztény magyar állam megalapítójának törvényei különös fontosságúak és példaértékűek. Nézzük tehát Szent István egyik aktuálisnak ható intelmét a neki kijáró komolysággal.

EP-KÉPVISELŐI NYÍLTLEVÉL-SOROZAT MAGYARORSZÁG POLGÁRAIHOZ (205.)

Először úgy gondoltam, hogy augusztus 20-a előestéjén kedélyes viccet csinálok abból: vajon a Magyar Idők mikor üzeni meg egy kultúrharcos cikkben a Szent István királyunk emlékét őrzőknek, hogy vége a dalnak, mert egy virtigli Soros-ügynök támogatóinak nincs bocsánat a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Végül elvetettem a kedélyeskedést: nem csak azért, mert történelmi nagyjaink emlékével nem illik olcsó tréfát űzni, de az orbáni abszurd is bármennyire komikus, mégiscsak véresen komoly és mindannyiunk bőrére megy.


Most, amikor Orbán Viktor meghirdette az illiberális kereszténydemokráciát, a keresztény magyar állam megalapítójának törvényei különös fontosságúak és példaértékűek. Nézzük tehát Szent István egyik aktuálisnak ható intelmét a neki kijáró komolysággal. A vendégek befogadásáról és gyámolításáról szóló rész többek között azt emeli ki: a római birodalom is attól lett erős, hogy „sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról”. Az Imre hercegnek címzett intelem szerint az udvar fényét emeli és az országot „díszíti”, ha a hozzánk érkezők különböző nyelveket és szokásokat hoznak magukkal. „Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő.” – írja államalapító királyunk. Szent István megparancsolta tehát fiának, hogy a „jövevényeket” jóakaratúan gyámolítani kell és becsben tartani. Közel ezer évvel később, Magyarország aktuális vezetője „magyar Magyarországról” és „etnikai homogenitásról” beszél.


A keresztény államiság megteremtőjének intelmei természetesen nem hozhatóak közvetlen párhuzamba a jelenlegi menekült- és migránsválság okozta krízissel és az arra adott válaszokkal. Nem is teszem.


A valós keresztény értékek és az azokat csak pénzéhes politikai célok érdekében felmutató Fidesz közötti különbséget azonban tökéletesen példázzák.


Orbán keresztény értékekről beszél, de ennek nevében csak gyűlöletet árul. Nemzetről beszél, de elvitatja az őt kritizálók magyarságát. Európáról beszél, de csak putyini hang jön a szájából. Egységről és együttműködésről beszél, de megbélyegez és kirekeszt minden tőle másképp gondolkodót. Így lenne a Fidesz beteg logikája alapján Szent István királyunk is egy bűnös Soros-ügynök, aki a „jövevények gyámolítását” hirdeti és ezért – a legutóbb áterőszakolt törvények értelmében – akár az igazságszolgáltatás elé is állítható lenne. A párhuzam abszurdnak tűnhet, de semmivel nem abszurdabb, mint a mostani rendszer maga.


A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kétszázötödik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.


dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő
az MSZP EP-választási kampányfőnöke
2018. augusztus 19.


A cikk eredetije: A Fidesz beteg logikája alapján Szent István királyunk is Soros-ügynök


Hozzászólások


tom
8 hónapja

Sirák fiának könyve.  http://szentiras.hu/SZIT/Sir11

11.29 Akárki jöttmentet ne vezess házadba, mert az alattomos sok-sok cselt vet.

11.34 Ha befogadod az idegent, zavart kelt körötted, elidegenít családod tagjaitól is.

 

Kataaa képe

Kataaa
8 hónapja

Nem tudom, mennyit kell még  a közvéleményt  figyelmeztetni  a veszélyre. Nagyon  messze vagyunk a keresztény értékektől, vagyis  azt  az értékrendet  követik, ami a saját zsebbe  vándorol. Nem értem a magyar  embereket, mennyi  bőrt lehet  még lehúzni róluk?  Kicsit  nagyobb  bátorságra  lenne  szükség, nem félni, mert  a hatalom éppen a  nép ez irányú gyengeségét  használja  ki.


tom
8 hónapja