A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A fiatalok majdnem fele el akarja hagyni az országot

via 24 HU

2018. március 7. 13:09 | 0 hozzászólás

„…stabil a közbiztonság és stabil a politikai rendszer, alacsonyak a megélhetési költségek, keresztény értékrendre épül a társadalom, és itt a család is” – írja a kormány egy itthon maradásra buzdító könyvben.

Egy kormányzati háttérintézmény nemrég könyvet adott ki arról, hogy miért érdemes itthon maradni. A 150 oldalas kiadványban arról írtak, hogy stabil a közbiztonság és stabil a politikai rendszer, alacsonyak a megélhetési költségek, keresztény értékrendre épül a társadalom, és itt a család is. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet szerint a magyar kormány folyamatosan bővíti a fiataloknak és a családoknak adható támogatások körét, és védve vagyunk a migrációtól.

A kötet szerzői az érzelmi zsarolástól sem riadtak vissza: „A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülők időskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla”. Erősen kétséges persze, hogy egy ilyen kiadvány meg tudja-e állítani az évek óta tartó kivándorlási hullámot, amely ha le is lassult, a közeljövőben is súlyos gond marad.

Tovább...


A cikk eredetije: A fiatalok majdnem fele el akarja hagyni az országot


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges