A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Fenyegeti a településeket a Fidesz

via Népszava Online

2016. szeptember 20. 11:57 | 3 hozzászólás

Zsarolja az önkormányzatokat a Fidesz, amikor körlevelekben szólítja fel a települések vezetőit, hogy szavaztassák meg testületeikkel a kötelező betelepítési kvóta elleni határozati javaslatot. Lista készül azokról, akik ezt nem teszik meg.

A kormánypárti többségűnek tartott önkormányzatok tavaly év végén kezdett megdolgozása eddig nem hozott áttörést – legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy még pár héttel a népszavazás előtt is sorra kapják a felszólító leveleket térségük fideszes választókerületi elnökeitől: fogadják el a csatolt szöveget és ennek tényét jelentsék is azonnal a vezető kormánypárt helyi irodáiban. Legutóbb Fenyvesi Zoltán, Veszprém megye 3. számú választókerületének elnöke küldött körlevelet a térség azon polgármestereinek, akik még nem teljesítették a feladatot. A Népszava birtokába került írásban emlékeztette őket – a tényektől cseppet sem zavartatva magát –, hogy az Unió nagyvárosnyi migránst akar hozzánk telepíteni és egyben kérte a határozat elfogadását, meg azt is, hogy erről tájékoztassák a lakosságot, mert a „felelős településvezető a referendumon való részvételre és NEM szavazat leadására buzdítja” az embereket. Hogy miért kell elküldeni a határozat elfogadásáról szóló jegyzőkönyvet egy pártiroda címére, azt nem fejtette ki levelében, de sejtésünk azért lehet róla, a lyukakat még az utolsó pillanatban is igyekszik betömni a Fideszes kampánygépezet.

A lista lehet a fenyegetés alapja, hogy azok között a városok között osztják majd szét a bevándorlókat, ahol nem szavazták meg a határozatot. Mondanunk sem kell, ahol közismerten ellenzéki meggyőződésű a polgármester, nem is kaptak ilyen felkérést a hivatalok. Polgár első embere, Tóth József végtelenül szomorúnak találja, hogy a kormány a nyomásgyakorlás ilyen primitív eszközeihez nyúl, a települési vezetők pedig rákényszerülnek az igazodásra, nehogy tiltólistára kerüljön a városuk. Amellett, hogy az egész eljárás szegénységi bizonyítványt állít ki a kormánypárti elitről, de a megfelelési kényszerben élő polgármesterekről is, Tóth József szerint azért is felháborító az önkormányzatok ilyen alapon történő listázása, mert sok helyen fideszes a képviselő-testület, ahol ellenzéki vagy független a polgármester, máshol épp fordítva, és kérdés, hogy milyen listára kerülnek azok a települések, ahol egy időközi választáson, vagy majd 2019-ben mást választanak vezetőnek.Ezen ne múljon – mármint a későbbiekben a kormánypénzek megszerzése. Ahol a képviselő-testületek megszavazták a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról szóló helyi határozati javaslatot, a polgármesterek többsége ezzel magyarázta „lelkesedésüket”. A Népszava kérdésére nem mertek így nyilatkozni, de több helyről is megerősített információink szerint egymás között ezzel a lekicsinylő mondattal értékelik a Fidesztől kapott határozati javaslat szövegének átvételét.

Tovább...


A cikk eredetije: Fenyegeti a településeket a Fidesz


Hozzászólások

Treszkes képe

Treszkes
2 éve

Ez már a bűncselekmény kategórájába sorolható

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Azért lenne egy-két szavam ehhez a "szegénységi bizonyítványhoz"!
Tudtommal ez nem igazán jellemzi a polgármester urakat, akár milyen pártnak is a tagjai, szimpatizánsai...
Ahhoz, hogy valaki szegénységi bizonyítványt kaphasson, bizonyos kritériumoknak meg kellene felelni, neeeem?...

Tudom, hogy a cikk írója pejoretív értelemben használta a jelzőt, de szerintem nem igazán szerencsés választás! :(((
Olyan gazdag a magyar nyelv, lenne erre megfelelőbb kifejezés is.
 

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Aljasságuknak nincs határa....