A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Fény derült 2006 véres őszének legkomolyabb titkára – kiderült ki áll mindezek mögött

via Balramagyar.hu

2018. február 3. 12:13 | 4 hozzászólás

Évek óta vitatkoznak arról, hogy mi miért történt anno, 2006-ban az MTV székházánál. Mindenki látta, hogy a támadók voltak a kezdeményezők, a legdurvábban estek neki a műanyag, vékony plasztikpajzsukkal védekező rendőröknek.

Az, hogy a rendőrök százai kerültek kórházba, ezrei sérültek mentálisan, nem érdekli a Fidesz és a Jobbik vezetőit. Sikerült hiszterizálni hazugságokkal a közvéleményt.

A tévénézők elmentek amellett, hogy Vona Gábor expressis verbis bevallotta: az egész balhé a Fidesszel, Orbánékkal egyeztetett akció volt. Orbán azokban a hónapokban már nyíltan követelte: Gyurcsány, a kormány mondjon le. Ezt azonban a megszólítottak nem hallották meg, és maradtak. Ezért az ellenzék egyre drasztikusabb eszközökhöz nyúlt, előőrse, a Jobbik-barát csapat naponta szervezte a tombolást, a rombolást az utcákon és mindenütt, ahol lehetett. Ilyen előzmények után robbantották ki a Kossuth téri, majd a tévészékház elleni durva támadássorozatot. Talán egy évvel ezelőtt azonban Vona Gábor szerepelt a királyi tévében az Össztűz című műsorban, és elszólta magát. A kérdező – két társával – Betlen János volt, és természetesen megemlítette az október 23-i csetepatét is. Vona válasza egyszerű, őszinte vallomássá vált. Kijelentette: „Mi előkészítettük a kormány elkergetéséhez a talajt, de Orbán gyáva volt, nem élt a lehetőséggel” – értsd: nem merte a parlamentből kizavarni a kormányt, és „forradalmi úton” átvenni a hatalmat. Az október 23-i véres ütközet a jobboldali Fidesz és a szélsőjobboldali Vona vezette gárda előre eltervezett, összehangolt akciója volt. Csak az Auróra ágyújának elsütése maradt el.

Tovább...


A cikk eredetije: Fény derült 2006 véres őszének legkomolyabb titkára – kiderült ki áll mindezek mögött


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Nekem tényleg fogalmam sem volt! 
Csak néztem, mint Hajnalka a Familia KFT-ben! :(((

Hogy ez a Vona micsoda "fin(d)eszes"! :P:P:P
 

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Nem egészen  erre  gondoltam. Talán  nem kellene a kormány kizsákmányoló politikáját  szenvedni...

 


Degesz
1 éve

Hű, egy kicsit vérszomjas vagy ma :). Gondolod, akkor legalább letartóztattak volna valakit a kirobbantók közül?

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Ezt  már akkor is  tudtuk, hogy  ki  volt  a kirobbantó. A  népet  sikerült  annyira  "beetetni", hogy senki nem tudta, most  akkor  mi is történik. KIcsit  morbid vagyok - talán  jobb  lett  volna, ha  a kirobbantó elsüti azt  az ágyút. :(