A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Feljelentették a Népszava kommentelőit

via Gépnarancs

2012. november 10. 12:19 | 10 hozzászólás

Büntetőeljárást folytat a XVI. kerületi rendőrkapitányság az Ezren tüntettek Papcsák ellen című áprilisi online cikk négy kommentelője ellen.

A rendőrség a Népszava szerint kérte a laptól a „felhasználói nevek, személyek azonosításához szükséges adatokat”. Mivel személyiségi jogi perről van szó, a lap jogi képviselője szerint egyértelmű a következtetés: a feljelentő maga Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere.

Rágalmazási, magánvádas ügyről lévén szó, a feljelentésről a bíróság dönt, s ha úgy határoznak, hogy megindítják az eljárást, a rendőrség automatikusan megkezdi a nyomozást – mondta a Népszava ügyvédje, aki szerint a kifogásolt kommentek nem lépték túl a véleménynyilvánítás határait.

Négy hozzászólást kifogásolt a feljelentő, ebből csak kettő látható a honlapon, a másik kettőt moderálták. Az egyik kommentelő azt írta: “Én, magam három unokám nevében tiltakozom minden további adó, illeték, sarcolás ellen!! Szemét, aljas mentalitásra vall, ha kommunális adóval, bölcsödei gondozási díjjal, bérek+nyugdíjak+adóbefizetés+stb után forgalminak nevezett adóval akarja helyre állítani az önkormányzat, az állam pénzügyi egyensúlyát. Járuljanak hozzá a nagy jövedelműek, vezessék be újra a többkulcsos adózást!!! Fizessen Papcsák úr és szemérmetlen, népnyúzó bandája!!!”

A másik hozzászóló úgy fogalmazott: “Ennek már nagyon ideje volt, mert amit ez az őrült fitnyiszes polgármesternek titulált gerinctelen művel, annak véget kell vetni. Százmilliók mennek el tanácsadó cégekhez, akkor ez a senki mihez ért???”

Tovább...


A cikk eredetije: Feljelentették a Népszava kommentelőit


Hozzászólások

oregano képe

oregano
5 éve

Béla, olvasd el figyelmesebben, amit írtam. Amit írtam, az követelmény, nem leírás. Normatív, és nem deskriptív kijelentés. Márpedig a normák nem mítoszok. Csak leírások lehetnek mítoszok, azt meg nem írtam.

Tehát nem igaz az sem, hogy "ez" mítosz.

Kérlek, olvass figyelmesebben.

 

Vazzemmaue képe

Vazzemmaue
5 éve

Maga szerint a fidesz nem gyalázza 12 éve a baloldaliakat? Az rendben van, mi?! A baloldali politikusoknak nicsenek emberi jogal? Röhej, amit maguk művelenek!

AlsoBela képe

AlsoBela
5 éve

Ezzel a mítosszal nagyon gyorsan le kellene számolni.

Már régen nem igaz.

Még itt sem,ahol moderálás van, nemhogy máshol.

oregano képe

oregano
5 éve

Ha baloldali vagy, akkor egyet kell értened azzal, hogy egy baloldali nem fröcsöghet, gyalázkodhat, becsmérelhet teli szájjal. A baloldalinak ebben is különböznie kell a jobboldalitól.

AlsoBela képe

AlsoBela
5 éve

"Rogan elkezdheti keresgeni, hogy melyik nyugati orszagban vannak hasonlo torvenyek."

Tudod Faluvégi azért nincs igazad, mert az ENSZ az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát már több, mint fél évszázada kiadta.

Ebben ugyan tételesen nincs benne, de a politikusnak is vannak emberi jogai. Még akkor is, ha neki többet kell tűrni.

A mindennemű bírálat és a gyalázkodás között van némi árnyalatnyi különbség. Az, hogy a Népszava közben még manipulálja is a kommenteket, nem vet jó fényt a pártlapra.

Jelen esetben nem történt más, mint hogy egy politikus feljelentette az őt gyalázókat. Majd a bíróság eldönti, kinek van igaza.

"Vajon mit szol ehhez az EU?"

Semmit.

faluvegi képe

faluvegi
5 éve

Megkezdodott a baloldali internetes hozzaszolok megfelemlitese!

Amig a fideszes kommentelok tele szajjal frocsoghetnek, gyalazkodhatnak, becsmerelhetik Gyucsanyt, Mesterhazyt es a tobbi demokratikus baloldali politikust, addig az rendben van.

Most, hogy Papcsakrol hasonlo hangnemben irtak baloldali kommentelok azt a fidesz mar megengedhetetlennek tartja.

Mindig igy csinaljak. Eloszor egy harmadosztalyu fideszes kezdi a feljelentest, majd amikor a tiltakozasok lecsengenek, akkor azt torvenyerore emelik.

Rogan elkezdheti keresgeni, hogy melyik nyugati orszagban vannak hasonlo torvenyek.

Nem lesz konnyu dolga.

Rovidesen be lesz teve az alaptorvenybe, hogy Orban nevenek kiejtesekor a hallgatosagnak felallva, utemes tapsal kell kifejeznie tiszteletet es alazatat Orban irant.

A feudalizmusban az uralkodo mindennemu biralata buntetendo volt.

Ez a feljelentes egy ujabb tegla az orbani feudalizmus rozoga epuletebe.

Vajon mit szol ehhez az EU?

Erika1 képe

Erika1
5 éve

http://hetivalasz.hu/itthon/itt-az-uj-mediatorveny-34245/

A tanács  elnöke  adatot  kérhet  jogos  panasz  esetén 

A biztoshoz érdeksérelem vagy annak veszélye esetén egyes felhasználók és érdekképviseleti szervek is panasszal fordulhatnak. A biztos a panaszt megvizsgálja és elbírálja, valamint hivatalból is indíthat vizsgálatot. Ha a panaszt megalapozottnak találja, tájékoztatja a panaszost a nyitva álló eljárásokról és jogorvoslati lehetőségekről.

A biztos az érdeksérelem kivizsgálásakor bármely szolgáltatótól vagy kiadótól adatokat és felvilágosítást kérhet. A szolgáltató 15 napon belül köteles a kért adatot átadni, abban az esetben is, ha az üzleti titoknak minősül (amit a biztos köteles megtartani). Eljárásakor a biztos egyeztetést folytat a szolgáltatóval. Ha ez nem vezet eredményre, kezdeményezi az érdeksérelem megszüntetését vagy orvoslását. A kezdeményezés eredményéről jegyzőkönyvet készít, amelyet nyilvánosságra hozhat.

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Sajnos  az  utolsó  médiatőrvény  szerint  már  kérhetik  ! 

Szemétség  !Csak  akkor  ébred  fel  a most  még  meghunyászkodó  médiavilág  ,  ha  születik  egy  elmarasztaló  ítélet  ?

 

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

Úgy tudom, hogy adatokat csak bírósági határozat alapján lehet kiadni.

antalszegedi képe

antalszegedi
5 éve

Papcsák az papcsák, de mi a Népszava szerkesztőségének az álláspontja? Ez itt a döntő kérdés. Ha behódol a FIDESz-komisszároknak, becsukhatja a szerkesztőséget. Ezt akarja?