A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Feljelentették Matolcsyékat

via Index

2016. június 20. 11:10 | 0 hozzászólás

Utólag manipulálhatták a Magyar Nemzeti Bank PADA nevű alapítványának közérdekű adatként kiadott kuratóriumi jegyzőkönyveit, az ügyben a szocialista Tóth Bertalan feljelentést tett az ügyészségen: sikkasztás, hűtlen kezelés, és közérdekű adattal való visszaélés miatt.

Más a két kiadott jegyzőkönyv

Az országgyűlési képviselő még egy korábbi adatigénylési pert megnyerve jutott hozzá a Matolcsy György vezette alapítvány üléseinek jegyzőkönyveihez. A neki elsőre megküldött dokumentumokból azonban rengeteg adatot kitakartak. Egyebek mellett például a jegyzőkönyvek alján szereplő aláírásokat. Mivel az adatok kitakarására a bírósági ítélet szerint nem lett volna lehetőség, Tóthék kérték, hogy adják nekik oda a kitakarás nélküli is a papírokat. Némi időhúzás után a PADA ezt meg is tette.

Csakhogy az eredetileg megküldött jegyzőkönyvek és a másodikra megküldött jegyzőkönyvek valójában egészen különbözőek.

Más a fejléc, más a központozás, a sortörés, a betűtípus, oldaltörés, sőt, apró szövegszerű eltérések is vannak, a dokumentumok alján szereplő aláírásokat pedig képként szúrták be. Felmerül a kérdés, melyik az eredeti, hiteles jegyzőkönyv, és ha az egyiket később készítették, arra mi szükség volt, valamint hogy mindez közérdekű adattal való visszaélésnek minősül-e?

Nem stimmelnek a dátumok

A kiperelt alapítványi dokumentumok, jegyzőkönyvek, határozatok kapcsán nem ez az első furcsaság. A közzétett befektetési döntések listája, a kiadott meghatalmazások, és szerződések sincsenek teljes átfedésben. Egyes befektetési döntéseknél pedig kissé zavarosak a dátumok.

Például van olyan, hogy az egyik dátumos papíron egy csak hetekkel később meghozott határozatra és egy hónappal később elfogadott befektetési szabályzatra hivatkoznak. Ez a szocialista képviselő feljelentése szerint szintén a dokumentumok utólagos manipulálására utal.

Tovább...


A cikk eredetije: Feljelentették Matolcsyékat


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges