A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Felelősségválallás! - Brüsszel újra odaszúrt Orbánnak

via Népszava Online

2017. június 22. 09:41 | 0 hozzászólás

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke reméli, jobb belátásra bírják a menekültek fogadását elutasító Magyarországot is.

Felelősségvállalás és szolidaritás: ezeken az elveken kell alapulnia ez Európai Unió menekültpolitikájának — hangsúlyozták a közösségi intézmények vezetői a migrációs válság kezeléséről rendezett szerdai európai parlamenti fórumon. Antonio Tajani, az Európai Parlament, és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke beszédükben kiemelték, hogy minden tagállamnak részt kell vállalnia a terhek viseléséből. Mindketten reményüket fejezték ki, hogy a nemrégiben elindított kötelezettségszegési eljárások jobb belátásra bírják a menekültek fogadását mostanáig elutasító tagállamokat, köztük Magyarországot.

Juncker a tanácskozást követő sajtótájékoztatóján a magyar migrációs politikát firtató újságírói kérdésre csak annyit mondott: "Remélem, valamennyi tagállam be fogja tartani a szabályokat." A bizottsági elnök felszólalásában ismét aláhúzta, hogy a szolidaritás nem egyirányú utca, mindenkinek komolyan kell vennie a kötelezettségeit. "Higgyék el, szeretném inkább meggyőzni a tárgyalópartnereimet, de ha nem megy, akkor kénytelenek vagyunk jogi eszközöket igénybe venni. Egyáltalán nem vagyok boldog, ha eljárást kell indítanunk” — mondta.

Tovább...


A cikk eredetije: Felelősségválallás! - Brüsszel újra odaszúrt Orbánnak


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges