A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Félelemkeltő kampányfogásként, az iskoláknak küldött hadüzenetként értékelik a HIT-et

via HVG

2018. január 3. 11:31 | 1 hozzászólás

Önmagában nem lenne gond azzal, ha az iskolákat felkészítik arra, mit kell tenni terrortámadás esetén, a kormányzat lépés időzítése és indoklása azonban sok kérdést felvet. Például, hogy valóban a gyerekek érdekeit nézi, vagy a sajátját, hogy a félelem gerjesztésével a Fidesz jobban szerepeljen a választáson? A jogi aggályokat sem teheti zsebre a kormány.

Vajon mit érzékelnek majd az ovisok vagy iskolások abból, hogy az intézményben dolgozók épp a "potenciális terrorfenyegetettség miatt esetlegesen bevezetendő különleges jogrendre" készülnek? Remélhetőleg nem sokat, hiszen jellemzően a tanároknak, intézményvezetőknek ad adminisztratív feladatokat a honvédelmi intézkedési terv (HIT) készítése, ám kérdés, lesz-e bármilyen elem, amelyet ugyanúgy el kell majd próbálni, mint azt, hogy mit kell tenni tűzriadó esetén. Akkor mindenkit az utcára terelnek, de vajon egy terrortámadás esetén ugyanez a jó megoldás? Ezek azok a kérdések, amelyekre az általunk megkérdezett pedagógusok nem tudtak válaszolni, csak a kétségeiket fogalmazták meg.

Tovább...


A cikk eredetije: Félelemkeltő kampányfogásként, az iskoláknak küldött hadüzenetként értékelik a HIT-et


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

A  gyerekeket nem kéne  bevonni  az  ilyen  félellemkeltő "hadjáratba", van nekik mitől félni. Attól  tartok, addig "szórakoznak"  a terrorizmus elleni kampányukkal, végül hozzánk is elér. Teljesen  szétrobbantották ezt a  békés országot... :(