A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Félelemkampány után is tódul szavazni Hódmezővásárhely népe

via Népszava Online

2018. február 25. 12:45 | 0 hozzászólás

Így az, hogy a hódmezővárhelyi időközi polgármester-választáson szokatlanul magas a részvétel, azt jelezheti: protestszavazás zajlik.

Egyelőre nem tudni, hogy a „trónfosztás vágya” vagy a kormánypárt sikeres mozgósítása miatt, de áradnak szavazni Hódmezővásárhely polgárai. Az időközi választáson a polgármesteri pozíció tét, Lázár János (a város egykori polgármestere, a Miniszterelnökség vezetője) intenzíven korteskedett Hegedűs Zoltánnak, illetve ezzel párhuzamosan felpörögött a megfélemlítési gépezet is: névszerint listázták azokat, akik az ellenzéki pártok által támogatott, független jelöltet? Márki-Zay Péter mellett álltak ki.

Mindenesetre a valasztas.hu adatai szerint kilenc órakor a szavazásra jogosultak 11,65 százaléka jutott el az urnákig – azaz mintegy két óra alatt (a szavazókörök reggel héttől várták tárt kapukkal a voksolni vágyókat) 4275-en vannak túl a választáson Hódmezővásárhely 36700 nagykorú polgárából. Hogy ez részben a „protestszellemnek” köszönhető, arra azért lehet tippelni, ugyanis mindennemű félelemkeltés ellenére igen zsúfoltra sikeredett Márki-Zay kampányzárója.

Tovább...


A cikk eredetije: Félelemkampány után is tódul szavazni Hódmezővásárhely népe


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges