A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A Felcsút-paradoxon

via Népszava.hu

2018. április 28. 12:50 | 0 hozzászólás

„Nem kinyírni kell az Orbán-rezsimet, hanem meghaladni”. Bölcs a nép.

Közvetlenül a választások előtt, a székesfehérvári fideszes kampányzárón találkoztam egy osztrák televíziónak dolgozó kollégámmal, aki ámulva mesélte: napokon át forgattak a városban, ám egy szál fideszest sem találtak. Ellenkezőleg: az utca népe mondhatni versenyezve fújolta le a Fideszt.

„Valami van a levegőben” szimatolta a kolléga - „valami nagy-nagy változás készül.” Igaza lett, csak nem úgy: két nappal később Székesfehérváron bő nyolcezerrel többen szavaztak egyéniben a kormánypárt amúgy teljesen jellegtelen helyi jelöltjeire, mint négy évvel korábban.

A választás után Felcsúton jártunk, és ott megismétlődött ez a fura kettősség: Fidesz-rajongóval alig találkozunk, vitriolos Orbán-kritikával annál többel. Gyakorlatilag volt, aki úgy szidta a miniszterelnököt, hogy zengett bele a széles felcsúti főutca. Ott, ahol több mint 60 százalékkal győzött a Fidesz. Végül megszánt egy atyafi, aki a körülötte állók tekintetéből ítélve afféle véleményvezérnek számíthat, és elmagyarázta, hogyan gondolkozik az ottani ember a politikáról.

Mindenekelőtt: az sima marhaság, hogy a vidék népét, legalábbis arrafelé, Fejérben, megvezette volna a tömegpropaganda. Soros és a migránsügy nem igazán téma a környéken, továbbá az emberek nem szerelmesek különösebben se a Fideszbe, se a vezérébe.

Tovább...


A cikk eredetije: A Felcsút-paradoxon


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges