A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Felavatták Göncz Árpád egész alakos szobrát

via Napi.hu

2018. október 7. 11:55 | 2 hozzászólás

Tóth József: "Göncz Árpád államfői nagyságát nem lehet kétségbe vonni, a kivételek közé emelkedett, nem tudta megrontani a hatalom, nem volt benne kivagyiság, nem kísértette meg a személyi kultusz, mindvégig szerény, tisztességes ember tudott maradni, a jót és rosszat egyaránt meglátó morális hatalom jelképe volt."

Azt monda: Göncz Árpád államfői nagyságát nem lehet kétségbe vonni, a kivételek közé emelkedett, nem tudta megrontani a hatalom, nem volt benne kivagyiság, nem kísértette meg a személyi kultusz, mindvégig szerény, tisztességes ember tudott maradni, a jót és rosszat egyaránt meglátó morális hatalom jelképe volt. Göncz Árpád rendíthetetlenül hitt abban, hogy kialakulhat még értelmes politikai kultúra Magyarországon - jegyezte meg Tóth József, hozzátéve, hogy ez mintha "tovatűnő álom" lenne.

Szerinte napjainkban az eredményes politika a gyűlöletre épül, az uszítás a rendszer politikájának lényegévé vált, és "a pillanatnyi előnyökért a középkori provincializmus, a rövidlátás jellemző". A rendszer "durván, cinikusan és gátlástalanul politizál", az európai uniós pénzek elherdálása "történelmi felelőtlenség" és megbocsáthatatlan bűn - értékelt a polgármester.

Tovább...


A cikk eredetije: Felavatták Göncz Árpád egész alakos szobrát


Hozzászólások

katicabogar képe

katicabogar
5 hónapja
Ferdinánd Béla képe

Ferdinánd Béla
5 hónapja

Göncz Árpád Köztársasági Elnök Úr! Sámomra ő volt az első és utolsó elnökünk. Persze már köztársaság sincs.

Nyugodjon békében!