A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Feladhatják Orbánék a rezsicsatát

via Hír24

2015. június 15. 12:14 | 8 hozzászólás

Nem egyszerűen arról van szó, hogy nem csökkenne tovább az energiahordozók ára, hanem arról, hogy áremelkedés jöhet.

Egy az uniós energetikai biztosnak küldött kormányzati levél tartalma alapján írta azt a hvg.hu, hogy vége lehet a rezsiharcnak. A levél alapján ráadásul nem egyszerűen arról van szó, hogy nem lesz további árcsökkentés. A leírt, kilátásba helyezett lépések ennél messzebbre vezethetnek: a lap szerint aligha kerülhető el a gáz és az áram drágulása.

A lap által megismert levelet egyébként május 8-án Trócsányi László igazságügyi miniszter küldte az uniós energetikai biztosnak, Miguel Arias Canete-nek, és három lépés utal a visszavonulásra a rezsicsatánál.

Az egyik, hogy átalakítják a rendszerhasználati díjakat, a kormány megszüntetné azt a helyzetet, ami most van, hogy létezik nem figyelembe vehető költség az állami árképzésben, ezért harmadik lépésként módosítják a rendszerhasználati díjakat. Ami a lakossági áram- és gázárak emelkedéséhez vezethet. Hogy mikortól, azt még nem tudni. A lap úgy tudja, már azon töri az apparátus a fejét, hogyan adja be majd a rezsiharc feladását az embereknek.

 


A cikk eredetije: Feladhatják Orbánék a rezsicsatát


Hozzászólások

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Igazad van, de ettől ez a magyar honban nyerő volt és ahogyan megismertem a FIDESz metodikáját, hasonlót fog bedobni a választások előtt is és fölényesen fog nyerni ismét e béna baloldallal szemben. Sajnos, ez Magyarország és ilyenek vagyunk, mi magyarok!

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Sajnos ez így van. Nagyon sok ember nem lát tovább az orránál és el van ájulva pár ezer forint (látszólagos) kiadáscsökkenéstől, pedig a zsebe a hó végén éppoly üres mint előtte. De ezt már nem veszi észre, vagy nem akarja észrevenni.

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Igazad van, a magyar nép ilyen. A történelmünk is. Nincs mire büszkének lenni!

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Mindannyian  tudtuk, mi lesz a reziscsökkentés ( rezsiharc) következménye, még sem tettünk ellen semmit, sőt újra " megszavazta" a magyar nép. Nasgyon elszomorít, hogy kevés alamizsnáért megvesztegethető a magyar nép. Ugye a kutya is  csóválja a  farkát, ha  kap egy szelet kenyeret... :(

 

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Ó, hát persze. A gáz ára majd nem emelkedik (nem a fenét, az ár az ár, a beszerzési is, meg a csővezeték karbantartásáé is), végül is megoldható. Emelni kell az ilyen, meg olyan adót (kártya tranzakciós illetéktől az isten tudja miig) oszt jónapot, mert a bamba ember ezt már nem veszi észre. Tudod nekem a "rezsicsökkentés" ügyében mindig az jut eszembe, hogy két éve, vagy három éve, ennyi meg ennyi pénzt hagytam a boltban egy bevásárláskor, ma meg majd a dupláját.. De azért rezsicsökkentés az van. Nehogy már.. Pont ez volt a kádári rendszer egyik legnagyobb problémája, hogy eltorzította az árakat és az isten nem tudta megmondani, mi és miért kerül annyiba, amennyibe. 

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Igazad van abban, hogy szemfényvesztés a rezsiharc, azonban abban is biztos vagyok, hogy nem fog emelkedni, legalább is az inflációt meghaladóan, a rezsi ára. Az infláció meg elég alacsony, ezért nem adok abban igazat, hogy észrevehetően emelkeni fognak a költségek. Véleményem továbbá az, hogy ekkora politikai baklövést nem fognak elkövetni! Ennyire nem kell Őket lenézni, ennél okosabb fiuk. Volna tőlük nekünk is, mit tanulnunk. Nem véletlen, hogy tiszta állami kézben van a rezsiszolgáltató cég!

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

A rezsiharc egy szemfényvesztés volt. Azért kellett, hogy az aránylag jól jövedelmező üzletágak állami kezelésbe kerüljenek, majd - vagy tovább adva az éppen megfelelő érdekcsoportnak, vagy állami kézben tartva - pénzcsapként működjenek. Ez még nem lenne akkora baj, ha szakemberek csinálnák, de az igen, hogy a "rezsiharc" következtében fontos beruházások maradtak el, ami még nagyon durván visszaüthet... No, akkor lesz baj, de nagy...

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Várható  volt, állami kézbe  kerül, minden energiahordozó - jöhet az áremelés. Minek oide rezsiharc?