A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A fél világ lehagyta Magyarországot

via Napi.hu

2018. december 29. 12:05 | 1 hozzászólás

Magyarországon az egészségügy és az oktatás területén megvan az egyenlőség. A gazdaságban a magyar nők a férfiakhoz képest 68, a politikában pedig mindössze 4 százalékos eredményt értek el, e két területen jelentős a magyar nők lemaradása.

Top 10 skandináv országokkal és meglepetésállamokkal

Az elemzés rangsorolja a különböző országokat a részeredmények és az összesített adatok alapján is. Utóbbiak szerint a skandináv országokban a legkisebb a különbség. Izland, Norvégia, Svédország és Finnország áll az első négy helyen: ezekben az államokban a férfiakhoz képest a nők 82-86 százalékon állnak, azaz bőven a világátlag felett.

A top 10-ben szerepel még Írország, Új-Zéland mellett több olyan ország is, amelyek a gazdasági rangsorokban ritkán láthatóak az élen. Nicaragua ugyanis  az ötödik, Ruanda hatodik, de Namíbia és Fülöp-Szigetek is befért a legjobbak táborába. Utóbbi országok jó eredménye azzal is magyarázható, hogy az elemzés pusztán azt nézte, mekkora a nők és a férfiak közötti különbség. Azt nem vizsgálták, hogy abszolút értékben hol a legjobbak a nők lehetőségei.

Tovább...


A cikk eredetije: A fél világ lehagyta Magyarországot


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
3 hónapja

Nem is  tudom, van -e a világon olyan ország, ahol ennyire  nőgyűlölő kormány  van. Ráadásul keresztény is...