A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Fegyházba is mehetnek az Elios-ügy felelősei

via 24 HU

2018. március 6. 12:52 | 0 hozzászólás

„Az OLAF jelentését úgy kell kezelni, mint egy nagyon megalapozott feljelentést, aminek indukálnia kellene egy alapos vizsgálatot a magyar bűnüldöző szervek részéről”– magyarázza Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter.

Sok embernek van mitől tartania amiatt, hogy – az OLAF jelentése szerint – szervezett csalással folyt közpénz Orbán Viktor vejének volt cégéhez. Akire rábizonyítják, hogy bűnszervezet tagja volt, akár a fél életét is fegyházban töltheti. Ügyvédek szerint már most őrizetbe lehetne venni több érintettet, sőt a vagyonuk lefoglalása is szóba jöhetne.

Akár 25 év fegyház és teljes vagyonelkobzás is fenyegetheti azokat, akik benne voltak a szervezett csalásban, feltéve, hogy igazolódik büntetőjogi felelősségük Orbán Viktor miniszterelnök vejének volt cége, az Elios körüli botrányban.

A lapunk által megszerzett és feldolgozott OLAF-jelentés szerint szervezett csalással csatornázták át Tiborcz István volt érdekeltségéhez az országnak járó, a közvilágítás korszerűsítésére szánt uniós pénzt fideszes vezetésű önkormányzatok, vállalkozások és a kormányzat asszisztálásával. Mivel olajozottan, sokáig és sok szereplő közreműködésével működött a gépezet, az EU csalás elleni hivatala arra is tesz utalást, hogy az Elios-ügyben a költségvetési csalást bűnszervezetben követték el. Meg is nevezték, hol kell keresni a csalás szervezőit.

Tovább...


A cikk eredetije: Fegyházba is mehetnek az Elios-ügy felelősei


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges