A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Februárban újra tüntetnek a pedagógusok

via Gépnarancs

2016. december 29. 10:43 | 4 hozzászólás

„A kormány lépéseitől függetlenül mi vagyunk ennek az országnak az állampolgárai, jogunkban áll rámutatni a felelősökre” – egyebek mellett ezt mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Törley Katalin, a Tanítanék mozgalom egyik vezetője. Kijelentette, sem pártokhoz, sem Soros Györgyhöz nem kötődik a szervezet.

“Pontos részleteket nem árulok el, de nagyjából a tavaszig gondoltunk át különböző forgatókönyveket annak függvényében, milyen reakciók érkeznek a követeléslistánkra. Arra, hogy távozzon Balog Zoltán az oktatást felügyelő tárca éléről január 31-éig, hogy hozzanak létre egy önálló oktatási minisztériumot, és hogy dolgozzák át a köznevelési törvényt a több mint ötven szakmai szervezetet tömörítő Civil Közoktatási Platform által kidolgozott Kockás könyv szellemében. Persze tudjuk, ez a kormány nem szokott saját magával szembefordulni. Valószínűbb, hogy megint támadásba lendül vagy hárít. De egész biztos, hogy február 1-jére újabb tüntetést hívunk össze.”

“Sokszor hangsúlyoztuk, hogy a kormány lépéseitől függetlenül mi vagyunk ennek az országnak az állampolgárai, mi vagyunk a megrendelők. Jogunkban áll rámutatni a felelősökre. És nemcsak a kormányzathoz, hanem a társadalomhoz is intézzük az üzeneteinket. Elsősorban a magyar állampolgárok figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy mekkora a baj az oktatási rendszerben, és hogy ezt jogukban áll számonkérni.”

“Azt sem lehet elfelejteni, hogy nagyon sok helyen súlyos retorziók érték azokat a pedagógusokat, akik tiltakoztak. Olyanokat is, akik csak kockás ingben posztoltak fotót a Facebookra. Számtalan helyről kaptunk ilyen visszajelzést. Van olyan szakképző iskola, ahol a tiltakozásokban részt vevő tanároknak nem hosszabbították meg a határozott idejű szerződését, holott az intézménynek továbbra is szüksége volt pedagógusra. … Mivel tanárhiány van, szerencsére találtak is maguknak máshol állást.”

“Látható volt, hogy a kerekasztalhoz leülő szakmai szervezetek véleményét nem vették figyelembe, biodíszletnek használták a szakértőket. Az, hogy most jogszabályi keretet kívánnak biztosítani, önmagában nem garancia semmire. A Tanítanék mozgalom nevében azt mondhatom, nekünk már nincsen különösebb dolgunk Palkovics Lászlóval, kiírta magát az agendánkból.”

“…sikerült az oktatás ügyét a felszínen tartanunk. Egy másik fontos üzenete a mozgalomnak, hogy az ember – akár egy átlagos tanár is, mint amilyen én vagyok – kiállhat dolgokért, felszólalhat értékek mellett.”

Tovább...


A cikk eredetije: Februárban újra tüntetnek a pedagógusok


Hozzászólások

Hardi-Tót képe

Hardi-Tót
2 éve

Ja. A politikusok arra jók, hogy szidják őket és tőlük várják a megváltás, vagy őket lehessen sárba taposni. Az ellenzéki választópolgárok meg ülnek a képernyő előtt és jól megkritizálják őket. Meg a helyzetet. De mozdulni nem képesek. Még arra sem, hogy megfelelő számban szavazzanak. Ilyen hozzáállás mellett az Orbán dinasztia uralkodik még az ükunokáink idejében is.

Kovács Panna képe

Kovács Panna
2 éve

Igazad van, pedig az akkori ellenzék sokkal agresszívebb és szorgalmasabb volt. Még akkor is, ha sokszor aljasak voltak. De a céljukat elérték. A mostani tüntetésektől nem nagyon kell tartani a kormánynak.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Na igen... "Tanulékony a kis l..." 
Jó elődje volt!
Hisz az is azt mondta:
"Lesznek tüntetések, persze hogy lesznek... Majd hazamennek!"

Szóval olyan ez, mint a "kockás buborék"!.

Az Ókor óta matematikai dilemma, azaz MEGOLDHATATLAN!
Mint a bundás csóka a biológusoknak...

 

Kovács Panna képe

Kovács Panna
2 éve

Szép dolog, hogy vannak ilyen megmozdulások, csak sajnos az eredményességét illetően már nagyon szkeptikus vagyok. Ez a kormány nem törődik vele, azt gondolják csak tüntetgessenek, azért ők tudják csinálni továbbra is amit akarnak.