A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Farkastól Simonkáig: Polt Péter egyenválaszokkal rendezte le Hadházy kérdéseit

via HVG

2018. február 14. 11:34 | 0 hozzászólás

„Az ügyről a nyomozás érdekeire tekintettel további tájékoztatás nem adható” – ezt a mondatot tízszer írta a legfőbb ügyész írásbeli válaszában az LMP-s Hadházy Ákos kérdéseire. Az ellenzéki képviselő 11 korrupciógyanús ügyre kérdezett rá Polt Péternél, akitől azért csak tíz válasz érkezett, mert az Ökogroup Zrt. két ügyére egy összevont választ adott – írja a HVG.

Az LMP-s Hadházy Ákos január végén írásban, pontokba szedve kérdezett rá a legfőbb ügyésznél, hol tart a nyomozás 11 olyan korrupciógyanús esetben, amelynek szereplői valamilyen módon a kormányhoz, illetve a Fideszhez köthetőek. Ezekben az ellenzéki politikus tett feljelentést, felelősségre vonás egyikben sem történt még. Polt Péter válaszolt, ráadásul pontokba szedve, de nem vitte túlzásba, és egy "varázsmondat" mindegyik pontban benne van.

1. A Híd a munka világába nevű program célja hátrányos helyzetű munkanélküliek foglalkoztathatóságának elősegítése volt. A program során súlyos visszaélések történtek, melyek elsődleges felelőse Farkas Flórián egykori ORÖ-elnök lehet, a pénzeket nem a rászorulókra fordították. Az 1,6 milliárd forintos költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozás indult – emlékeztetett Hadházy.

Tovább...     


A cikk eredetije: Farkastól Simonkáig: Polt Péter egyenválaszokkal rendezte le Hadházy kérdéseit


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges