A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Fagyoskodó menekülteket fogadott be a körmendi plébános

via HVG

2016. december 14. 11:41 | 2 hozzászólás

Németh Zoltán plébános komolyan vette Ferenc pápa kérését, és befogadott pár menedékkérőt. Elképesztő cinizmust tapasztalt az állam részéről: a menedékkérők közül sokan még sosem használtak fatüzeléses kályhát, ezért fagyoskodtak a körmendi sátortáborban.

Nagy port kavart fel a bicskei táborból a körmendi sátortáborba áthelyezett több tucat menekült ügye. A körmendi plébános most párat befogadott közülük, ha már a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nem volt képes a menedékkérőket rendes fedél alá helyezni télvíz idején. Németh Zoltán plébános a Magyar Kurirnak mondta el, hogy az egyik menedékérő e-mailben kért segítséget, végül nyolc embernek adott hajlékot a plébánia. A katolikus papoknak ez nem pusztán emberség kérdése, Ferenc pápa maga mondta ki, hogy minden plébánia fogadjon be menekülteket a nagy európai menekültválság idején. Ehhez képest alig hallunk magyar példákat.

A plébániára érkezők között van afrikai keresztény, baptista, kurd és szíriai muszlim, utóbbi telefonon tartja a kapcsolatot a háborúban szenvedő családjával. Németh azt mondta a lapnak az állam körmendi húzásáról:

Tovább...


A cikk eredetije: Fagyoskodó menekülteket fogadott be a körmendi plébános


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Ebben TELJESEN igazad van!
Jogos a kérdés, és jogos a plusz pont Neked! :)))

 

kirschner képe

kirschner
2 éve

" . . . a menedékkérők közül sokan még sosem használtak fatüzeléses kályhát . . . "

Aki a fatüzelésű kályha kezelésének trükkjére 5 perc alatt nem képes magától rájönni , annak komoly észbeli korlátai vannak. Az ősember kb egymillió évvel ezelőtt már használta a tüzet.

Felötlött bennem a kérdés : milyen munkára alkalmasak azok akik számára egy fatüzelésű kályha  megoldhatatlan problémát jelent?