A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ezért nem kell félni az újabb kétharmadtól

via 24 HU

2018. április 16. 12:32 | 0 hozzászólás

Nem tud megnyugtatni a cím, ha nyugtatónak szánták – Orbán korábbi megszólalásai egyre erősítik az érzést: mit higgyünk? Mit lehet elhinni abból, amit bármikor mond?

Miközben a Fidesz győzelme és jelentős társadalmi támogatottsága vitathatatlan, az ellenzéki szavazókat soha nem taglózta le még annyira választás kimenetele, mint a múlt vasárnapi eredmény. Vannak, akik azonnal a bőröndjük után kaptak, mások az Orbán Viktor által megígért elégtételtől tartanak, és nem kevesen veszik biztosra, hogy április 8-én végérvényesen sírba szállt a magyar demokrácia. Összegyűjtöttük ezért Orbán Viktor néhány korábbi megszólalását, amiből bárki nyugalmat meríthet, hiszen a miniszterelnök a saját szavaival oszlatja el a legmélyebb aggodalmakat.

Kampányban nem számít a valóság

Ha másban nem is, abban legalább konszenzus van szerte a hazában, hogy ez volt a rendszerváltás óta eltelt idő legvisszataszítóbb kampánya. A minden eddiginél mocskosabb eszközök bevetésén persze senki nem lepődhetett meg, politikai kultúránk törvényszerű következménye volt ez, a valóság teljes figyelmen kívül hagyása azonban figyelemre méltó újításnak bizonyult, amit nem is sikerült zökkenőmentesen feldolgoznia a nemzet egy részének.

Most, hogy túl vagyunk rajta, higgyük el, hogy mindannyian felébredhetünk ebből a hagymázas lázálomból, és ha a mögöttünk hagyott lidércek továbbra is visszahúznának minket a sötétbe, koncentráljunk a 2005-ös Orbán Viktorra, amint arra emlékeztet:

Tovább...


A cikk eredetije: Ezért nem kell félni az újabb kétharmadtól


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges