Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ezek nem normálisak: kiderült így akar választásokat nyerni a Fidesz

via Pesti Bulvár

2017. augusztus 31. 10:38 | 1 hozzászólás

A kormány úgy költi az európai unió pénzt, mintha nem lenne holnap! A költségvetés helyzetét, a költségvetési hiány alakulását az Európai Uniótól kapott pénzek alapvetően befolyásolják.

A Brüsszel és Budapest közötti politikai csata része, hogy milyen ütemben tud forrásokat lehívni a mindenkori magyar kormány. A Policy Agegenda azt vizsgálta, hogy változott 2004-től az EU források mértéke és mennyire látszik a választások előtti túlzott költekezés.

Az EU-tól kapott egyik forrás a költségvetésen keresztül érkezik Magyarországra ezeket a kormány osztja szét a pályázók és a kiemelt projektek között. A támogatások kifizetése a költségvetésből történik, ahová az Európai Bizottság utalja a korábban kialkudott források “ellentételezését”.

2004-től 2017 júliusáig az Európai Uniós fejlesztési forrásokra kb. 10 000 milliárd forint érkezett a magyar költségvetésbe. Éves átlagban 750 milliárd forintot jelent.

Tovább...


A cikk eredetije: Ezek nem normálisak: kiderült így akar választásokat nyerni a Fidesz


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

A kormány úgy  költi az  Uniós pénzt, mintha félnének attól, hogy ez  az  utolsó napjuk kormányon. A baj az, hogy  nem oda költik, ahova  kellene. Félő, hogy üresen marad  az állam kassza.