Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ez a magyar egészségügyi csoda: fél évvel későbbre van csak időpont a gyermekortopédiákon

via 168 Óra Online

2018. március 2. 13:32 | 1 hozzászólás

Majd március végén kaphat előjegyzést szeptemberre. Talán.

„A kisfiam már jár. Van cipője is, sima, normális. A cipőboltos csaj hívta fel a figyelmemet, hogy befelé dől a bokája. Kértem beutalót ortopédiára: AUGUSZTUS 30-ra kaptunk időpontot”.

Miután egy édesanya egy Facebook-csoportban arra panaszkodott, hogy a kisfiának az ortopédián csak augusztus 30-ra tudtak időpontot adni, az RTL Klub Híradója tesztelt egy budapesti gyermekortopédiai szakrendelőt. Kiderült, hogy a várólista még a panaszos család által kapott dátumnál is tovább mutat, hiszen

a riporternek azt tanácsolták, hogy telefonáljon vissza március 22-én, mert akkor lesz szeptemberi előjegyzésük.

Arra a kérdésre, hogy miért ilyen hosszú a várakozást, azt mondták: nincs elég orvos. Más helyeken is több hónapot kell várni a gyermekortopédiára. Csak két helyen tudtak volna márciusi időpontot adni. A legtöbb szakrendelőben szemészeten szintén csak májusra lett volna a legközelebbi időpont.

Dr. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Szövetségének elnöke a Híradónak azt mondta, kevés a szakember, túlzsúfoltak a szakrendelések, nagyon hosszúak a várólisták.

Tovább...


A cikk eredetije: Ez a magyar egészségügyi csoda: fél évvel későbbre van csak időpont a gyermekortopédiákon


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Így  tette  fizetősé az  Orbán kormány  az egészségügyet. Így  lehet  az  emberi életet  és  a népesedést csökkenteni Magyarországon, válogatás nélkül. Remélem, az  elmúlt nyóc év felébresztette végre a maradék embereket.