A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Európa elutasítja, Orbán - fű alatt - keblére öleli Erdogant

via Népszava Online

2017. június 30. 11:43 | 1 hozzászólás

Csaknem titokban készítették elő a harmadik magyar-török kormányülést, pedig Orbán Viktort minden kulcsminisztere és egy 72 tagú üzleti delegáció kísérte el tegnap Ankarába, a kormányzati csúcstalálkozóra.

A májusi kínai Egy övezet, egy út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum után jelezték ugyan, hogy Orbán Ankarába, Recep Tayyip Erdogan elnök pedig Magyarországra látogat, de egy teljes vértezetű kormányülés ilyen gyors előkészítése gyakorlatilag lehetetlen, ha tényleg szakmai hátterű.

Hogy miért, és miért épp most, kérdés. Európában ugyanis fekete bárány a török elnök, akinek vezényletével a tavaly júliusi puccs óta, a szükségállapot örve alatt a legalapvetőbb emberi jogokat is sárba tiporják Törökországban. Az EU tiltakozik, levegőben lóg a török csatlakozási folyamat hivatalos felfüggesztése is, miközben a magyar vezetés még szorosabbra fűzi a kapcsolatokat. De ez nem is meglepő, miután a nyilvánvalóan elcsalt, Erdogan teljhatalmát lehetővé tevő referendum után Orbán egyedüli uniós vezetőként gratulált a győzelemhez. Tavaly augusztusban Szíjjártó Péter külügyminiszter vizitelt Ankarában, akkor mondta Binali Yildirim miniszterelnök, hogy Magyarország hozzáállása a puccskísérlethez példa kell, hogy legyen az Európai Unió többi országa számára. De nem lett az. Erdogan legutóbb, májusban Vlagyimir Putyin elnökkel és az orosz kormánnyal tartott hasonló kormányzati csúcsot.

Tovább...


A cikk eredetije: Európa elutasítja, Orbán - fű alatt - keblére öleli Erdogant


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Orbán megmondta: Mindenáron megvédjük török BARÁTAINKAT!
Mármint ez a kis stöpszli ország... Ha-ha-ha!
/Magyarország területe: 93 030 négyzetkilométer, Törökország területe: 783 562 négyzetkilométer. Mit nekünk az a VACAK kb, 700 000-es különbözet a törökök javára?:DDD/

Vajon miért is nem vagyok meglepve az ilyen kijelentéseken?! 
Hmmm... Csak nem ülünk megint fordítva a lovon?! :(((

http://m.cdn.blog.hu/ok/okos-tojas/image/forditva.jpg

De hogy LÓNÉP vagyunk, a már régóta biztos! :P:P:P
Kérdés van?