A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ettől arcukra fagy a mosoly! Bíróság előtt kell felelniük, hova tűnt a pénz!

via Pesti Bulvár

2018. január 17. 13:24 | 0 hozzászólás

Mindenki tudja, hogy miként kényszerítették bele az embereket, hogy a feladják a magánnyugdíjpénztári megtakarításaikat 2011-ben. A módszer tipikusan a hatalommal való visszaélés esete volt, amikor is a magánvagyont úgy államosították, hogy az jogilag ne legyen államosítás. Csak éppen aki nem szerződött vissza, az teljesen lehetetlen körülmények között találta magát. A köznyelv ezt egyszerűen zsarolásnak nevezi.

Önök szerint ebből mi valósult meg? Jól gondolják, semmi. Pedig minden törvényalkotási eszköz a Fidesz kezében volt, ami ahhoz kellett volna, hogy a végrehajtáshoz szükséges törvények megszülettek. Azóta tartja magát a mondás, “Védjen meg téged a Selmeczi Gabriella!”, aki mint tudjuk, nyugdíjvédelmi biztos volt.

2018. január 03. napján dr. Tóth bertalan szocialista képviselő, írásban kérdezte Matolcsy Györgyöt: „Tartozik-e az állama korábbi magánnyugdíjpénztár tagoknak 2826,1 milliárd forinttal?” Matolcsy válaszlevelében a köetkzőt jelentette ki: „Tartalmi szempontból, jogi, számviteli és költségvetési értelemben nincs jelentősége ennek az összegnek, a kilépett magánnyugdíjpénztári tagokra ugyanazok a társadalombiztosítási nyugdíjszabályok vonatkoznak, mint azokra, akik sohasem léptek be magánnyugdíjpénztárba.”

Tovább...


A cikk eredetije: Ettől arcukra fagy a mosoly! Bíróság előtt kell felelniük, hova tűnt a pénz!


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges