A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Eszméletlenre vertek egy menekültet, és majdnem megúszták felfüggesztettel

via Abcug

2017. április 13. 12:28 | 0 hozzászólás

A maximum kiszabható 11 évhez képest enyhe büntetést kapott az a két bicskei fiú, akik 2013-ban kerítésléccel vertek eszméletlenre egy menedékkérőt. Az egyiküket 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, a másikat pedig két év felfüggesztettre ítélte a Kúria. Ezzel súlyosbították az elsőfokú ítéletet, amely mindkettejüknek felfüggesztettet adott, és azt sem ismerte el, hogy a skinheadként ismert fiatalok rasszista indítékból támadtak volna.

Aziz menedékkérőként élt a bicskei menekülttáborban, és a támadás hajnalán éppen a vasútállomásra igyekezett, hogy Budapestre menjen, ahol épp munkalehetőség kínálkozott, írja a 444.hu. Dávidot és Ádámot nem sokkal előtte tették ki egy közeli kocsmából, miután összeszólalkoztak egy helyi romával, és egy padon ülve pillantották meg az elefántcsontparti fiút.

„Black man go back to Africa. Here is Hungary, not Africa” – hallotta Aziz, amikor támadói ököllel ütni kezdték a fejét. Egy kerítésléccel próbált védekezni, de közben azt is elvették tőle, és a vasútállomásig üldözték. Az állomáson várakozó afrikai menekültek futásnak eredtek, amikor meglátták a fadarabbal közelítő fiúkat. Dávid először a hátizsákoknak esett neki, egy eritreai házaspár négy hónapos gyerekének a ruháit szórta a sínek közé.

A dulakodás közben eltört Ádám kisujja. „Meg mertél ütni? Eltörted az ujjamat? Megdöglesz!” – kiáltották Aziznak, majd a kerítésléccel eszméletlenre verték. Nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak neki, de csak mert éppen nem találták el a szemét.

Ádámot és Dávidot régóta skinheadként ismerték a helyiek, mindkettejüknek volt már összeütközése a törvénnyel önkényuralmi jelképek, horogkereszt használata miatt. A rendőrség mégsem gyanakodott rasszista támadásra, hiába volt világos, hogy előtte sosem találkoztak Azizzal, csak garázdaság miatt nyomoztak. Az elsőfokú ítéletben végül az szerepelt, hogy először valóban rasszista szándékkal támadták meg, de amikor a vonatnál utolérték, akkor már nem azért verték, mert fekete, hanem azért, mert dühösek voltak rá, amiért védekezett. A garázdaság enyhébb bűncselekmény, ezért mindketten felfüggesztettet kaptak.

Tovább...


A cikk eredetije: Eszméletlenre vertek egy menekültet, és majdnem megúszták felfüggesztettel


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges