A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

És mi megint a legvidámabb barakként gürizhetünk 40 évig, hogy újra legyen mit ellopni

via Kolozsváros.com

2018. július 11. 12:01 | 0 hozzászólás

"Ami a miénk volt, az az övék lett, mert a kapitalizmust a nyakkendős sumákok szívatásból direkt demokráciának magyarították.”

Tárgy: Integráció

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Végül is jól járt kend azzal, hogy anno Mária Terézia nem engedte haza kendet. Mondta a tata is, sehova a jó helyről addig, míg ki nem derül, hogy a mostani uralkodónk mit ért az integráció szó alatt. De ne kapkodja el még akkor se, ha már tudni véli, mert a mi kegyurunk állandó fejlődésben van. Márpedig a fejlődés, változás. Az meg sokféle. Őkegyelme – hiába ugrabugrál- képtelen fejjel fölérni az európai erkölcsi minimumhoz. Azért is kezdte ilyen vehemensen imádkoztatni az alattvalóit. Hátha kikönyörögjük a pokolból, ahová önerőből már felküzdötte magát. Peti bácsi rezignáltan meg is jegyezte egyszer (mikor véletlenül a pedagógia tudomány kudarcairól beszélgettek a tatával), hogy van, akin nem fog az iskola.  

Állítólag a Soros (mint tudjuk főfoglalkozásban maga a SÁTÁN) egyetlen rossz befektetésének ezeknek a kurafiaknak a taníttatását tekinti. De ezt se vegye készpénznek. Mások azt mondják, hogy bosszú Auschwitzért, és direkt a magyarok büntetésére vannak kiképezve a fiúkák a történelemmel hamiskodó menyecskével egyetemben. A legvadabb teória (és ami az őslakosság tömeges elhullását illeti, nem alap nélküli), hogy ezek moszad ügynökök, mert Izrael állam wellness tavat akar csinálni magának a Kárpát-medencéből és félnek, hogy az a néhány itt ragadt, dologtalanul lézengő magyar – miközben lopkodja az aranyozott vízcsapokat -, a Szent Anna tóból betelepíti az ismeretlen baktériumot a fürdővizükbe. Ilyeneket beszélnek mifelénk a népek, de kend csak a tatusra hallgasson, főleg ha a nagyi is rábólint. Mert akkor az már fix!

Az se mindegy, hogy melyik államtitkár, mikor és hová akarja kendet integrálni! Mert ez fontos. Az alapelv hagyományosan nemzeti; suba a subához, guba a gubához, a többit a szegényházba, amíg uralkodónk kegyességből el nem rendeli hűbéreseinek a cselédlakások kialakítását a régi téesz istállókból, mert oda a szigorú uniós állategészségügyi normatívák miatt fejőstehenet úgyse lehet bevinni.

Mert az integráció fontos folyamat és a magyar keresztény kormányok nagyon értenek hozzá. Kend biztosan emlékszik a nagy előd, a Horthy Miklós is – a nemzetállam jegyében – milyen takaros Mária Valéria telepet rittyentett az erdélyi rokonoknak, amikor a románok is nemzetállamot csináltak és kipaterolták az idegenszívű magyarokat. Szegények sose tudták megbocsájtani Rákosinak, hogy a marhavagonokból és bádogviskókból kitelepítette őket a sztálinista szocreál lakótelepek bolsevista egyen komfortjaiba.

Mert mi már csak ilyenek vagyunk. Mindenünk az integráció. Legutóbb épp a magántulajdon alapján álló demokratikus Európához akartunk, de nagyon integrálódni.’90-ben tízmillió magyar áhítattal várta a bankja, a földbirtokai és a gyárai tulajdonba adását. Mára kiderült, hogy a tolmács rosszul fordította a privatizációt. Ami a miénk volt, az az övék lett, mert a kapitalizmust a nyakkendős sumákok szívatásból direkt demokráciának magyarították. Pedig kezdetben sokan már úgy nézegették a szomszédokat, hogy jók lesznek-e majd cselédnek, béresnek, hogy addig se idegenek szuszogjanak a portán, míg el nem készül a kastély a cselédlépcsővel. Aztán pár év múltával kiderült, hogy a címer, kutyabőr, hétszilvafa csak ábránd. Még a fészerben árválkodó kubikos talicska se saját tulajdon volt az antivilágban. A kulákvagyon szocializálásból került a portára. A nagyságának tudott néhai dédi meg summás marokszedőként tengődött, és élete nagy álma volt a fedél biztonságát jelentő cseléd rangra emelkedni.

Tovább...


A cikk eredetije: És mi megint a legvidámabb barakként gürizhetünk 40 évig, hogy újra legyen mit ellopni


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges